Tips Paling Cepat Hilangkan Kedutan Di Wajah Dengan Berkesan | UmmiHealthy    
Salah satu benda yang sangat menyeramkan bagi setiap wanita ialah apabila timbul kedutan dan garis-garis halus di wajah. Itu merupakan tanda-tanda proses penuaan menjelma tanpa diundang.

Sesetengah wanita sangat "fobia" dengan perkataan "penuaan", terutamanya bagi wanita yang memang mementingkan kecantikan fizikal dan pandangan orang terhadap dirinya. Walau bagaimana kita cuba mengelaknya, penuaan pasti menjelma juga. Cuma apa yang boleh dilakukan ialah melambatkan proses penuaan tersebut.

Antara punca berlaku kedutan di wajah adalah berpunca daripada beberapa faktor seperti:
1.Peningkatan Umur
Semakin umur meningkat, kulit akan mula hilang keanjalannya dan lebih mudah terdedah kepada kerosakannya.

2.Terdedah kepada Sinaran UV matahari
Sinaran matahari yang merosakkan kulit anda dan menyebabkan kedutan. Pendedahan cahaya matahari yang terlalu banyak menyebabkan garis-garis halus di sekitar mata dan bibir. Dinasihatkan untuk memakai sun block setiap kali anda melangkah keluar bagi mencegah kedutan.

3.Tabiat Merokok
Wanita yang merokok adalah lebih cenderung untuk mendapat kedutan di muka. Merokok biasa menyebabkan bekalan darah berkurangan di dalam badan. Yang seterusnya menyebabkan garis-garis halus dan kedutan di sekeliling mata dan bibir. Untuk mengelakkan masalah ini, seseorang untuk berhenti merokok atau mengurangkannya.

4.Pergerakan wajah Yang berulang-ulang
Pergerakan wajah terlalu banyak boleh menyebabkan kedutan pada kulit. Tersenyum dan juling membawa kepada garis-garis di sekitar mata dan bibir, senaman seperti yoga muka mungkin membantu dalam menangani masalah ini.

5.Dehidrasi
Adakah anda tahu bahawa dehidrasi menyebabkan kedutan pada kulit? Dengan tidak meminum air yang cukup, kulit cenderung kering. Kulit tidak mampu menjana sel-sel baru, yang menyebabkan kedutan dan garis-garis pada kulit. Ia adalah penting untuk mempunyai cecair maksimum dalam diet harian anda untuk mengelakkan masalah ini.


6.Diet yang tidak seimbang
Mempunyai pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan kedutan pada kulit. Untuk mencegah kedutan, ia adalah penting untuk mempunyai diet yang kaya dengan mineral dan vitamin. Rancang diet seimbang yang membantu untuk mengekalkan kulit muda dan menghalang kedutan. Amalkan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.

7.Pengambilan kafein yang berlebihan
Kedutan pada kulit boleh disebabkan oleh pelbagai faktor-faktor lain. Pengambilan berlebihan kafein atau teh juga boleh menyebabkan kedutan. Jadi, kurangkan pengambilan kafein.

Tips Paling Cepat Hilangkan Kedutan Di wajah Dengan Berkesan;
1.Pengambilan "Supplement" sebagai langkah pencegahan awal dari dalam.ESP
Protein yang kaya dengan asid amino lengkap bagi menghasilkan sel yang baru & sihat
VitaminC
Mencerah dan menganjalkan kulit kerana vitamin C boleh menghasilkan colagen
Collagen powder
Bertindak menganjalkan kulit dan menghasilkan elastik. Kulit boleh jadi tegang dan anjal

2. Memilih dan menggunakan produk skin care yang selamat, berkesan dan semulajadi


YOUTH Skin Care

Skin Care Terbaru dari inovasi bahan semulajadi yang selamat dan berkesan untuk semua jenis kulit seperti kulit berkedut,ada garis-garis halus,berjerawat, berjeragat,parut-parut hitam, parut lubang-lubang jerawat,kulit berminyak,kering & sensitif.

Rangkain penjagaan kulit YOUTH direka untuk memastikan dunia sekeliling melihat anda seperti bagaimana anda melihat diri sendiri dengan memperbaharui sel-sel kulit anda supaya bertindak lebih muda. Janji kami ialah rangkaian penjagaan kulit YOUTH bukan sahaja menambah baik kesihatan kulit anda secara dramatik malah dijamin mampu mengubah usia kulit anda untuk kembali muda.

Kami tahu bahawa YOUTH akan mengubah bagaimana anda melihat diri sendiri, tetapi bagaimana kami buktikan bahawa kulit anda sememangnya menjadi lebih muda? Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, indeks usia kulit mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta

Keputusan klinikal tanpa kompromi
Kami telah membuktikan bahawa anda tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulenan untuk keberkesanannya.

Produk-produk YOUTH adalah:
•100% vegan
•Hipoalergenik
•Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
•Diuji oleh ahli dermatologi
•Diuji oleh ahli aftalmologi

Senarai komprehensif "Bebas Dari" kami mengandungi lebih 1,500 bahan kimia berbahaya dan bahan-bahan yang boleh dipersoalkan yang anda tidak akan dapati di dalam mana-mana produk YOUTH.Your Trusted SiD;
C.yah
019-3039690

Share this article:

No comments:

Post a Comment