Tuesday, 16 April 2013

Tingkatkan Sistem Imun Dengan Natural Supplement

Assalamu'alaikum/hai..

 kepada semua yang singgah di blog saya yang saya kasihi & sayangi ini walaupun just blogwalking :-)..hehe..i like blogwalking too..peace :-)

Oh ya..harini mcm nak santai2 jer..maksudnya..nak berceloteh jer..berkongsi2 tentang isu2 semasa yang terkini..yang berkisar tentang kesihatan jugak..sbb.. i love about healthy life..why???..because i beleive..health is wealth & health is beauty...bila kita sihat...hidup kita akan gembira & bertambah ceria...lagi satu..yang paling penting dapat buat/lakukan semua benda yg kita suka..bila kita sihat :-)..betul x???

oklah..berbalik kepada isu semasa..tahukah anda..sekarang ini bermacam2 penyakit & virus pelik2 yang muncul..satu ketika dulu negara kita digemparkan dengan satu wabak/ virus influenza SARS..bermula dgn wabak SARS..diikuti pulak virus H1N1, virus kencing tikus & yang terkini..virus H7N7...nama pun canggih2 belaka..Takut mendengarnya..semuanya boleh menyebabkan kematian mengejut!..saya nk share tentang satu keratan akhbar ni :




Virus H7N9 ni dikatakan sedang menular di negara China..walaupun di negara kita terselamat daripada virus H7N9 ini buat masa ini..akan datang kita tidak tahu kan???..sebagai mengambil langkah pencegahan..apa yg perlu kita buat???..persoalannya..adakah dgn membeli & memakai face mask sahaja dapat mengelakkan dpd dijangkiti????..atau adakah dgn membeli sabun cuci tangan "hand soap/wash"??? basuh jer tangan sebelum makan, bila nak makan, keluar toilet,  dan sebagainya..sudah mencukupi atau amik vaccine melalui injection???..ada ke vaccine tu???...mampukah kita nak beli vaccine tu??? kalau diberi percuma baguslah jugakkan???? alhamdulillah :-)

Atau..mungkinkah..semua ayam & burung akan dibunuh???..Punca utama virus ni kan berpunca dpd Ayam & burung???...xderlah ayam & burung di Malaysia ni kan..sbb semua kena bunuh :-)....

& satu benda lagi yang kita xperasan & kurang mengambil berat adalah..kekuatan sistem pertahanan/antibodi badan kita dgn nama lain sistem imuniti ..untuk melawan virus..sudah cukup kuatkah????..nak tahu kuat x kuat senang jer..bg siapa yg selalu kena demam, batuk & selsema x sampai sebulan sembuh..kena balik..duk on off mcm tu jer...maksudnya..sistem imun xkuatlah tu..terutama kanak2..senang sgt jangkitnya..terutama sekali di taska & nursery..kalau duk umah jer..jrg dpt jangkitan. bila sistem imun kita dah xkuat..dtg pulak virus yg pelik ni...sebab tulah..boleh mebawa maut terus..

Jadi..moral of the storynya..kalau kita sayangkan ahli keluarga kita..xnak kehilangan mereka..kita akan sedaya upaya..mencari ikhtiar..untuk memperkukuh/memperkuat sistem imun badan ahli keluarga kita bermula dari sekarang..betul x???..persoalan satu lg..kat mana nk cari produk tuk kuatkan sistem imun yang bagus???..natural..bukan sintetik..100% selamat???..tepuk dada tnya saya..hehe..saya boleh membantu anda :-)  betul, saya x bergurau..bab kata wonderpet "INI SERIUS!" ni contact no saya : 019-3039690 untuk mengetahui info lanjut tentang produk yg boleh kuatkan sistem imun badan kita (IMUN BOOSTER)..no sintetic, no drug, no chemical,no additive, no food coloring...semuanya selamat & 100% natural :-)

k,lah..dah penat menaip dah..celoteh-celoteh jugak..semoga ada ilmu & manfaatnya :-)..Wallahu'alam :-)

Continue Reading

Saturday, 6 April 2013

Siapa yang perlukan Nutriferon?

Bismillah...walhamdulillah...

Pembaca blog yang saya kasihi...

harini..saya..nak update & nak bongkar..satu persatu...tentang produk PROMOSI bulan April 2013 ni :-)..apa lagi NUTRIFERON lah..hehe

sebelum ni saya gtau secara ringkas..apa itu NUTRIFERON kan..iaitu sebagai IMUN BOOSTER!!!..betul x????..mcm mana IMUN BOOSTER ni???..cer terangkan bg faham sikit..hehe. (mungkin dlm fikiran anda mcm yang saya tulis tu kan???)..ok, jap lg saya terangkan bg kita semua faham..ni syaa Allah :-)

Pertama, mungkin anda tertanya2..dulu..SIAPA yang PERLUKAN NUTRIFERON ni????.bila dah tahu siapa yang perlukan nutriferon..pasti anda nk tahu..selanjutnya tentang APA FUNGSI UTAMA & APAitu  NUTRIFERON & Kenapa perlu MEMILIH NUTRIFERON  kan??? :-)

oklah..saya gtau siapa yang memerlukan NUTRIFERON ni?? :-).  Orang yang macam mana perlukan Nutriferon ni? Kanak2 boleh ambil? orang ada sakit autoimmune boleh ambil? Ibu menyusu, pregnant?

Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover : 

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

9. Mereka yang mengamalkan pemakanan yang tidak sihat
10.Mereka yang kurang bersenam
11.Mereka yang kurang tidur
12.Mereka yang mengamalkan minum alkohol & merokok


Sebagaimana yang kita maklum, Sekarang ni Musim panas & ramai orang terkena demam, batuk & selsema...terutama sekali bayi & kanak2..yang selalu terdedah kepada virus yang terdapat di sekeliling kita..so, anak2 kita demam. batuk & selsema..mesti sebagai ibu bapa..kita rasa risau & susah hatikan???..saya pun ibu kepada 2 anak :-)..mempunyai rasa yang sama dgn ibu bapa di luar sana...pastu mesti nk cepat2 bawak anak ke klinik kan???...betul x???..pastu x sampi sebulan sembuh, demam balik..kadang2..seminggu jer..sembuh..pastu jangkit balik dgn kanak2 lain..jika kita hantar anak2 kita ke taska/ pengasuh yang jaga lebih dpd seorang kanak2 :-)..betul x???..ini membuatkan kita lg riasu anak-anak kita demam on off..betul x???

BAgi mengatasi masalah ini...dengan NUTRIFERON kita xperlu risau lg..kenapa???..sebab..kanak2 juga boleh amik NUTRIFERON tetapi dgn dose yang sedikit :-)..NUTRIFERON bukan UBAT tetapi SUPPLEMENT yang bertindak menguatkan sistem imun/pertahanan badan supaya susah dijangkiti virus demam, selsema & batuk.Ia juga menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan, yang tidak bertoksik, terbukti secara klinikal, berpaten & yang paling penting selamat digunakan.

1. kanak2 yang berumur 1-2tahun (boleh amik 1 paket, tuk 4 hari-maksudnya sekali amik campur dlm susu diorang 1/4 sahaja sehari)

2.kanak2 yang berumur 2-12 tahun ( boleh amik 1 paket, tuk 3hari-maksudnya sekali amik campur dlm susu diorang 1/3 sahaja sehari)

3.kanak2 lebih dpd 12tahun (boleh amik 1 peket sehari sama mcm dewasa)

Bayi, Ibu menyusu & Ibu Hamil boleh amik jgk x????..orang yang sakit AUTOIMMUNE..mcm mana plak???

1-Bayi tidak boleh ambil direct..tetapi bayi boleh dapat benefit nutriferon melalui susu ibu..jadi, terjawab sudah..ibu yang menyusu boleh ambil NUTRIFERON :-) 

2.Ibu Hamil tidak boleh ambil NUTRIFERON dikhuatiri keguguran

3.Orang yang sakit AUTOIMMUNE seperti sclerosis& SLE AMAT TIDAK DIGALAKKAN ..ini boleh menambah kecelaruan dalam sistem imun mereka..sistem imun mereka sudah sedia terlebih aktif & mereka yg ambil drugs utk depress imun sistem seperti kidney dieses,heart & mental prob(seizures) juga TIDAK boleh ambil rawatan interferon..
 
Sumber:
http://www.hepcadvocacy.org/factsheets/Interferon.pdf
http://www.allenisd.org/cms/lib/TX01001197/centricity/domain/3/how_to_keep_your_immune_system_strong.pdf



Fungsi Utama NUTRIFERON:

 ada 8 fungsi utama Nutriferon:

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.


5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


ok,setakat ini dulu..saya share info tentang NUTRIFERON..nnti saya update lg ye :-)..tunggu!!!f

 




Continue Reading

Tuesday, 2 April 2013

Nutriferon

Bismillah..Walhamdulillah...

Syukur ya Allah..di atas nikmat & rahmat yang Engkau limpahkan kepada kami sekeluarga...

ermm..dah lama jugak x update blog ni..asyik berhabuk & berdebu jer blog ni..ntah2..dah ada sawang...hehe...apa khabr anda semua pembaca blogku yang setia & sangat di kasihi :-)????...hopefully sentiasa sihat hendaknya...ceewahh...mcm tulis surat plak..intronya :-)

yelahkan..dulu..pakai surat tuk luahkan perasaan & rindu kat keluarga...sekarang teknologi dah moden & canggih..sesi luahkan perasaan & rindu dah beralih ke blog plak..bukan "secret diary" dah..tetapi lebih kepada sharing...maklumlah..sharing is caring..caring is loving..betul x????...sama2 kita sebar-sebarkan kebaikan...dengan niat untuk menolong..in syaa Allah..saham akhirat kita..makin bertambah gemok2...hendaknya..amin3 :-)

xsemestinya nak income gemoks jer kita...saham akhirat kita pun mesti lebih gemoks lg :-)..barulah hidup bahagia di dunia & lebih bahagia di akhirat..in syaa Allah..amin3. Ek..bertazkirah plak saya..sedar x sedar..dah masuk bulan APRIL 2013..kejap jer masa...

oh ya..alang2 dah sebut masuk bulan APRIL 2013..terus teringat..tentang PROMO BULAN APRIL 2013 "NUTRIFERON" BUY 6 FREE 1. Alhamdulillah..syukur sekali lagi...ya Allah..kerana..maklumlah kebetulan sekarang ni musim panas terik sangat..terutamanya di Kuala Pilah...kawasan paling panas di Malaysia..ni saya letak keratan Akhbar...


disebabkan musim panas yang melampau..ramailah antara kita kena demam, selsema & batuk...boleh dikatakan juga sekarang musim orang demam, batuk & selsema...oleh itu..memang tepatlah shaklee membuat promosi NUTRIFERON ni kerana Fungsi Utama NUTRIFERON ialah sebagai IMUN BOOSTER...memang sangat baguslah amik tuk perkuatkan sistem imun/pertahanan badan tuk melawan virus demam, batuk & selsema ni :-)..lagipun dia bukan ubat..tapi supplement yang menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan, yang tidak bertoksik, terbukti secara klinikal, berpaten, & yang paling penting selamat digunakan.

k,lah..setakat ni dululah... saya...bercelotah tuk harini..nnti saya update lg ye pasal NUTRIFERON ni...mesti anda semua nak tahu jugak kan...details..tentang NUTRIFERON ni...anak pun dah nak menyusu ni..noktah di sini dulu :-)


with love 
UmmiHealthy :-)
Continue Reading