Tuesday, 27 January 2015

Siapa SHAKLEE?

teks: Si bunga tulip (Noriah Ibrahim)

Bismillah... walhamdulillah..
Assalamu'alaikum & salam sejahtera..

Mesti  ramai yang masih tertanya-tanya &  ingin mengetahui SIAPA SHAKLEE?...
di blog saya ni.. saya nak kenalkanlah... anda dengan SHAKLEE. Kenapa saya yg perlu kenalkan kepada anda?... &  kenapa bukan SHAKLEE sendiri yang kenalkan diri mereka pada anda?... ha.. ni istimewanya SHAKLEE... jap lg saya citer.

JOM KENALI SHAKLEE..

Di Shaklee,  kami percaya alam memegang jawapan kepada kehidupan yang panjang,  sihat &  produktif.

kisah kami bermula hampir 60 tahun yang lalu dengan Dr Forrest C.  Shaklee,  yang mana falsafahnya adalah "Hidup Berharmoni dengan Alam & didorong oleh pergerakan berterusan untuk membantu manusia hidup bahagia dan sihat.

Hari ini,  kami adalah syarikat supplemen semulajadi NOMBOR 1 Di Amerika Syarikat,  dengan pejabat-pejabat di seluruh dunia,  dan pakar-pakar utama dalam penyelidikan pemakanan.Kami berusaha lebih kuat & menjangkau di luar standard industri setiap hari untuk memastikan bahawa produk kami sentiasa selamat,  Sentiasa Berfungsi &  sentiasa mesra alam. 

Selain menguji ramuan baru untuk lebih 350 bahan cemar berbahaya,  kami menjalankan lebih 100, 000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan setinggi mungkin. Kami juga telah melabur lebih 250juta dolar dalam ujian klinikal,  penyelidikan &  pembangunan dan disokong lebih 100 kertas saintifik termasuk ujian pwrtama kali dibuat selama 20tahun iaitu Kajian Landmark (LANDMARK STUDY), yang disiarkan dalam Jurnal Pemakanan dan banyak lagi,  kami telah membantu 7 dari 25 pengembaraan yang tercatat dalam Time-Life®Books' 25 Greatest Adventures of All Time.

Selain itu,  kamj juga menawarkan peluang untuk sssiapa sahaja untuk  mendapat pendapatan tambahan dengan berkongsi produk kami.  Setakat ini,  kami telah membayar lebih daripada US$6 billion dalam bentuk komisyen kepada pengedar-pengedar kami., dan kami telah menjemput anda untuk mengalami faedah-faedah memiliki perniagaan SHAKLEE anda sendiri.
(sumber:buku Panduan Nutrisi)

Jadi,  sayalah sebahagian keluarga SHAKLEE( Shaklee independent distributor) yang jadi perantara yang bertanggungjawab kenalkan anda dgn SHAKLEE dgn lebih dekat lagi. Pepatah melayu ada mengatakan "Tak kenal Maka tak cinta".. sambungan.. pepatah yang saya cipta sendiri" bila dah kenal,  berkali2 akan jatuh cinta". hehe... ni betul tau.. saya tak tipu anda..

bila anda sudah jatuh cinta dgn SHAKLEE &  nak jadi sebahagian keluarga SHAKLEE..BERSAMA-SAMA saya.. anda boleh hubungi@whatsapp saya di nombor 019-3039690.






bila anda sudah jatuh cinta dgn SHAKLEE &  nak jadi sebahagian keluarga SHAKLEE..BERSAMA-SAMA saya.. anda boleh hubungi@whatsapp saya di nombor 019-3039690.

Continue Reading

Saturday, 24 January 2015

Jom Kenali Pengasas Shaklee & Sejarah Shaklee

Teks: Si bunga tulip(Noriah Ibrahim) 


Bagi siapa yang belum mengenali @mengetahui siapa pengasas produk shaklee.,Ini saya kenalkan DR Forrest C Shaklee & sejarah hidupnya. 

Minat Dr Shaklee dalam kesihatan bermula kerana penyakit zaman kanak-kanaknya. Beliau merupakan seorang pesakit batuk kering (TIBI) sejak kecil & kanser...sangat2 kagum dgn beliau..kerana beliua tidak bergantung pada hospital @  ubat-ubatan.

Apa xnya di saat itu org ckp pesakit kanser xkan hidup lama..tetapi dia sendiri dengan tegas  & yakin bahawa dia boleh & mampu hidup lama..lebih 100thn usianya...sebab rawatan beliau adalah rehat yg cukup,  makanan berkhasiat &  menghabiskan waktu di luar,  di kawasan luar Iowa...untuk beliau back to nature..kembali ke alam semulajadi..(hidup harmoni dgn alam) beliau tutup klinik..& balik kg..mkn makanan organik yg di tanam sendiri seperti buah-buahan & sayur sayuran..dia cipta "ubat untuk dia sendiri" skarg lebih dikenali sebagai "supplement". 

Minat Dr Shaklee dalam kesihatan yang optimum, membawa beliau dari lapangan,  ke makmal & bilik peperiksaan. Beliau percaya bahawa dari pemakanan yg baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan & kesejahteraan. Sentiasa mencuba,  Dr shaklee membangunkan teknik untyk mengekstrak nutrien dari makanan. 

"Vitalize mineral" telah diperkenalkan pada tahun 1915 yang pertama di dunia. Sekarang lebih dikenali sebagai "VITALEA IRON FORMULA" (skarg 2015lebih 100thn usia VITALEA tersebut). sebelym konsep vitamin telah difahami sepenuhnya. 

Lepas tu beliau tidak letak "supplement" beliau kat kedai@ klinik beliau tetapi beliau menyusuh orang jual  "agent" dlm masa yg sama beliau bantu org tambah pendapatan skali..
Sebenarnya banyak sangat tentang shaklee ni yg saya sangat kagumi bukan sahaja sebab pengasasnya tetapi juga sebab falsafahnya, syarikatnya,  produk2nya & Marketing plannya.
setakat ini dulu saya share... nnti sambung di episod lain plak ye. share banyak2 muak juga.. betul x?.. 
 
Di bawah ni saya share gambar  Vitalize mineral pertama yg diciptakan oleh beliau.

Dibawah ini gambar VITALEA IRON FORMULA Sekarang yg usianya 100tahun (1915-2015)
Continue Reading

Friday, 23 January 2015

Kelas Asas Jutawan Best Bersama Kak Cery di Faizworld training centre

Bismillah.. walhamdulillah...
Teks:Si bunga tulip (Noriah Ibrahim) 

Apa khabar semua?.. harap semuanya baik2 sahaja. Sebenarnya sudah agak lama saya x mencoretkan sesuatu di blog ini... akan tetapi hari ini saya sangat-sangat teruja nak kongsi@share bersama2 anda semua kenapa saya begitu seronok buat bisnes SHAKLEE ni..

Saya seronok buat bisnes ni sebab semalam untuk kali yang pertama saya buat biz shaklee, saya join kelas ASAS JUTAWAN (asas buat biz ni)... bersama mentor yang sangat saya kagumi & hormati iaitu upline atas2 saya Kak Cery MamaFaiz. Sebelum ni saya hanya diajar 100%online...melalui facebook group, whatsapp group, Telegram group sahaja.

Semalam alhamdulillah dapat sertai kelas yang sangat best & penuh dengan ilmu & aura berkaitan dengan bisnes SHAKLEE. Antara yang paling suka jugak bisnes: ni ialah bisnes mesra keluarga. Anak2 boleh bawak bersama & ada bilik permainan kecil untuk mereka (mini playroom). Cuba anda gtau saya.. bisnes apa yg boleh bawak anak ke event2 besarnya selain SHAKLEE? 

Di sini saya kongsikan gambar sekitar kelas tersebut.


bergambar bersama my super duper mentor Presidential Master Cery



kelas asas tersebut

Mini playroom untuk kanak-kanak


Berminat nak bersama2 saya realisikan impian masing2 dengan Bisnes ini?... saya yakin anda pasti tidak akan menyesal... 

Anda boleh hubungi@whatsapp saya di no 019-3039690

Continue Reading