Saturday, 30 December 2017

Energy Tea Mix Cinch Tea

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea:

1) Matcha Green Tea
-antioksida yang sangat tinggi 
-energy booster
-metabolisme booster
bakar kalori up to 4x

2) Taurina
-menggalakkan metabolisme
-lebih bertenaga
-larutkan lemak
-membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) White Tea
-membakar lemak-lemak berlebihan
-menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
-meningkatkan metabolisme
-juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) Rooibos Red Tea
-tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
melarutkan lemak
-meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
-agen detox yang kuat

5) Red Tea
-Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
-Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
-merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Ada yang minat nak boost energy lagi. 

Your Trusted Sid❤️
C.yah
www.wasap.my/60193039690



Continue Reading

Thursday, 30 November 2017

Jom Kenali Rasulullah SAW

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

*BIODATA RASULULLAH S.A.W*

🖌 *Nama* : _Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalibs bin Hashim_.

🖌 *Tarikh lahir :* _Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal_ bersamaan 20 April 571
Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah
Abrahah yang menyerang kota Kaabah)

🖌 *Tempat lahir* : Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah.
🖌 *Nama bapa* : Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.
🖌 *Nama ibu* : Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf.
🖌 *Pengasuh pertama* : Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba
perempuan bapa Rasulullah SAW).
🖌 *Ibu susu pertama* : Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab).
🖌 *Ibu susu kedua* : Halimah binti Abu Zuaib As-Saadiah (lebih dikenali
Halimah As-Saadiah. Suaminya bernama Abu Kabsyah).

 *USIA 5 TAHUN*

💓 _Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat_
untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalam hatinya.

 *USIA 6 TAHUN*

💓 _Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia_ di Al-Abwa '
(sebuah kampung yang terletak di antara Makkah dan Madina, baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW)
dan dibiayai oleh datuknya Abdul Muttalib.

 *USIA 8 TAHUN*

💓 _Datuknya, Abdul Muttalib pula meninggal dunia_.
Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.

 *USIA 9 TAHUN* (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).

💓Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan
perniagaan.

💓Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira
(Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang
pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa
itu.

 *USIA 20 TAHUN*

💓Terlibat dalam peperangan Fijar . Ibnu Hisyam di dalam kitab ' Sirah ' ,
jilid1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah
14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan
berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.

💓Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul ' ; perjanjian damai untuk memberi
pertolongan kepada orang yang dizalimi di Makkah.

*USIA 25 TAHUN*

💓Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah
binti Khuwailid Al-Asadiyah.

💓Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah.

💓Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya
yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk
meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu.

💓Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham.

 *USIA 35 TAHUN*

💓Banjir besar melanda Makkah dan meruntuhkan dinding Kaabah.

💓Pembinaan semula Kaabah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk
Makkah.

💓Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan ' Hajarul-Aswad ' ke
tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan
batu tersebut.

 *USIA 40 TAHUN*

💓Menerima wahyu di gua Hira ' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul
akhir zaman.

*USIA 53 TAHUN*

💓Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar
Al-Siddiq.

💓Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622M.

*USIA 63 TAHUN*

💓Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12
Rabiulawal tahun 11Hijrah/ 8 Jun 632 Masihi.

*ISTERI-ISTERI RASULULLAH SAW*

💚 Khadijah Binti Khuwailid.
💚Saudah Binti Zam'ah.
💚Aisyah Binti Abu Bakar (anak Saidina Abu Bakar).
💚Hafsah binti ' Umar (anak Saidina ' Umar bin Al-Khattab).
💚Ummi Habibah Binti Abu Sufyan.
💚Hindun Binti Umaiyah (digelar Ummi Salamah).
💚Zainab Binti Jahsy.
💚 Maimunah Binti Harith.
💚 Safiyah Binti Huyai bin Akhtab.
💚 Zainab Binti Khuzaimah (digelar ' Ummu Al-Masakin ' ; Ibu Orang Miskin).

*ANAK-ANAK RASULULLAH SAW*

1.💜 Qasim
2.💜Abdullah
3.💜 Ibrahim
4. 💜Zainab
5.💜 Ruqaiyah
6.💜Ummi Kalthum
7.💜Fatimah Al-Zahra '

*ANAK TIRI RASULULLAH SAW*

💙Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina
Khadijah bersama Hind bin Habbasy. Ketika berkahwin dengan Rasulullah,
Khadijah adalah seorang janda).

*SAUDARA SESUSU RASULULLAH SAW*

*_IBU SUSUAN/SAUDARA SUSUAN_*
1. Thuwaibah 1. Hamzah
2. Abu Salamah Abdullah bin Abdul Asad

*_SAUDARA SUSUAN_*
1. Halimah Al-Saidiyyah 1. Abu Sufyan bin Harith bin Abdul Mutallib
2. Abdullah bin Harith bin Abdul ' Uzza
3. Syaima ' binti Harith bin Abdul ' Uzza
4. ' Aisyah binti Harith bin abdul ' Uzza

*BAPA DAN IBU SAUDARA RASULULLAH SAW*
( _ANAK-ANAK KEPADA ABDUL MUTTALIB_)

1. Al-Harith
2. Muqawwam
3. Zubair
4. Hamzah ***
5. Al-Abbas ***
6. Abu Talib
7. Abu Lahab (nama asalnya Abdul Uzza)
8. Abdul Ka ' bah
9. Hijl
10. Dhirar
11. Umaimah
12. Al-Bidha (Ummu Hakim)
13. Atiqah ##
14. Arwa ##
15. Umaimah
16. Barrah
17. Safiyah (ibu kepada Zubair Al-Awwam) ***

*** Sempat masuk Islam.
## Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.

*Sabda Rasulullah SAW:*
_"Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku_.  _Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam_
_syurga"_ (Riwayat Al-Sajary daripada Anas )

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Nabi Muhammad SAW - Manusia agong

 *KENALI NABI MUHAMMAD S.A.W. SECARA LAHIRIAH*

💓Begitu indahnya sifat fizikal
Baginda, sehinggakan seorang ulama Yahudi yang pada pertama kalinya bersua
muka dengan Baginda lantas melafazkan keIslaman dan mengaku akan kebenaran
apa yang disampaikan oleh Baginda.

_Di antara kata-kata apresiasi para sahabat ialah:_

💞 Aku belum pernah melihat lelaki yang sekacak Rasulullah saw..

💞Aku melihat cahaya dari lidahnya.

💞 Seandainya kamu melihat Baginda, seolah-olah kamu melihat matahari
terbit.

💞 Rasulullah jauh lebih cantik dari sinaran bulan.

💞Rasulullah umpama matahari yang bersinar.

💞 Aku belum pernah melihat lelaki setampan Rasulullah.

💞 Apabila Rasulullah berasa gembira, wajahnya bercahaya spt bulan purnama.

💞 Kali pertama memandangnya sudah pasti akan terpesona.

💞 Wajahnya tidak bulat tetapi lebih cenderung kepada bulat.

💞 Wajahnya seperti bulan purnama.

💞 Dahi baginda luas, raut kening tebal, terpisah di tengahnya.

💞Urat darah kelihatan di antara dua kening dan nampak semakin jelas semasa
marah.

💞 Mata baginda hitam dengan bulu mata yang panjang.

💞 Garis-garis merah di bahagian putih mata, luas kelopaknya, kebiruan asli
di bahagian sudut.

💞Hidungnya agak mancung, bercahaya penuh misteri, kelihatan luas sekali
pertama kali melihatnya.

💞Mulut baginda sederhana luas dan cantik.

💞 Giginya kecil dan bercahaya, indah tersusun, renggang di bahagian depan.

💞Apabila berkata-kata, cahaya kelihatan memancar dari giginya.

💞Janggutnya penuh dan tebal menawan.

💞Lehernya kecil dan panjang, terbentuk dengan cantik seperti arca.

💞 Warna lehernya putih seperti perak, sangat indah.

💞Kepalanya besar tapi terlalu elok bentuknya.

💞Rambutnya sedikit ikal.

💞 Rambutnya tebal kdg-kdg menyentuh pangkal telinga dan kdg-kdg mencecah
bahu tapi disisir rapi.

💞 Rambutnya terbelah di tengah.

💞Di tubuhnya tidak banyak rambut kecuali satu garisan rambut menganjur
dari dada ke pusat.

💞Dadanya bidang dan selaras dgn perut. Luas bidang antara kedua bahunya
lebih drpd biasa.

💞Seimbang antara kedua bahunya.

💞Pergelangan tangannya lebar, lebar tapak tangannya, jarinya juga besar
dan tersusun dgn cantik.

💞Tapak tangannya bagaikan sutera yang lembut.

💞Perut betisnya tidak lembut tetapi cantik.

💞 Kakinya berisi, tapak kakinya terlalu licin sehingga tidak melekat air.

💞Terlalu sedikit daging di bahagian tumit kakinya.

💞Warna kulitnya tidak putih spt kapur atau coklat tapi campuran coklat dan
putih.

💞Warna putihnya lebih banyak.

💞Warna kulit baginda putih kemerah-merahan.

💞Warna kulitnya putih tapi sihat.

💞Kulitnya putih lagi bercahaya.

💞 Binaan badannya sempurna, tulang-temulangnya besar dan kukuh.

💞 Badannya tidak gemuk.

💞Badannya tidak tinggi dan tidak pula rendah, kecil tapi berukuran
sederhana lagi kacak.

💞 Perutnya tidak buncit.

💞 Badannya cenderung kepada tinggi, semasa berada di kalangan org ramai
baginda kelihatan lebih tinggi drpd mereka.

 *KESIMPULANNYA* :
Nabi Muhammad sa.w adalah manusia agung yang ideal dan sebaik-baik contoh
sepanjang zaman.

Baginda adalah semulia-mulia insan di dunia.

*Catatan :*
_Boleh Share kepada yang lain lainnya Untuk mengenal Beliau dan Mencintainya_

Jom Shaklee!
Your SID trusted!
C.yah 019-3039690

Continue Reading

Tuesday, 28 November 2017

Formula Menjemput Rezeki

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

FORMULA MENJEMPUT REZEKI
==========================

1. DHUHA
Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu DHUHA rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT.

2. TAHAJJUD
Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya..

3. AL QURAN
Bangun pagi jangan buka hp atau rancang nak buat apa2 dulu, mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat.

4. ZIKIR
Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.

5. SOLAT BERJEMAAH
terutama lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu 1 hari 5 kali atau lebih.

6. SILATURRAHIM. 
Jangan memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti kita dengan hati yang yang lapang dan tenang.

7. BERSEDEKAH. 
Sedekah punyai satu power yang luar biasa. Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali.

8. SOLAT AWAL WAKTU
Solatlah di awal waktu. Jika tgh susun 40 batu, tiba ke batu yang ke 39 azan berkemandang, sambunglah batu terakhir selepas solat.

9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH
Jangan mengharapkan manusia di luar sana.

10. TAWAKAL DAN USAHA
Minta sepenuh hati kepada Allah, baru usaha.

4 amalan surah setiap hari.
● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur

Lain-lain:
1. Minumlah air masak 2-3 liter sehari.

2. Jika yang perempuan mulalah pakai stokin. Sebab penyakit bermula dari kaki.

BILA SEMUA AMALAN TELAH DIBUAT, SEGALANYA AKAN BERUBAH.

ولله أعلم
=======================
Your trusted SID!
C.yah 019-3039690

Continue Reading

Friday, 17 November 2017

Produk Mandian Bayi Organik (ShakleeBaby)

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty



Gentle Wash (mandian bayi)
-----------
Menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan :-)
Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik untuk menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit.
  • Diuji untuk sensitiviti
  • Lebih lembut
  • Formula tidak memedihkan mata
Manfaat untuk Bayi anda:
  1. Lavender : Menenangkan sistem saraf bayi secara semulajadi. Membantu bayi untuk tidur dengan lebih baik selepas mandi
  2. Chamomile : Tinggi antioksidan. Menenangkan dan melindungi kulit bayi dari perengsa alam sekitar.
  3. Aloe Vera : Kaya dengan Vitamin E secara semulajadi dan 96% terdiri daripada air. Menenangkan kulit bayi yang kering dan sensitif.

Soothing Lotion (Losyen bayi)
-------------
Lembut secara semulajadi untuk kulit sensitif :-)
Losyen yang lembut ini mengandungi chamomile, lavender, minyak resemary, minyak vanila, minyak biji matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.
  • Kelembapan optimum
  • Menenang dan melegakan kulit
  • Mengembalikan nutrien kulit
Manfaat untuk bayi anda:
  1. Minyak vanila : kaya dengan vitamin B dan antioksidan secara semulajadi, melindungi kulit bayi dari perengsa alam sekitar.
  2. Shea butter : mengandungi vitamin semulajadi dan asid lemak. Membantu melindungi lapisan luar kulit bayi.
  3. Minyak biji jojoba : bertindak sebagai emolien. membantu meningkatkan kelembapan kulit tanpa meningkalkan rasa melekit.





Massage oil (minyak urut bayi)
--------------
Campuran organik yang menenangkan :-)
Minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda bila-bila masa ataupun digunakan sebagai pelembap selepas mandian. Mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan Chamomile organik untuk sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.
  • Melembap dan melegakan kulit
  • Membelai kulit
  • Campuran minyak organik khas
Manfaat untuk bayi anda:
  1. Minyak biji bunga matahari : kaya dengan asid lemak dan vitamin E. Bertindak sebagai emolien semulajadi, bantu mengekalkan kelembapan kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Sesuai untuk kulit kering, dehidrasi dan sensitif.
Keistimewaan Shakleebaby:

Diformulasi tanpa:
X paraben
X 1,4-dioxane
X natrium lauryl sulfate ( SLS)
X warna tiruan atau wangian
X phthalates
X bisphenol-A (BPA)
X formaldehaid

  • Diuji pakar pediatrik
  • Bahan semulajadi dan organik
  • Diuji secara klinikal
  • Tidak menimbulkan alahan
  • pH seimbang
  • Bahan yang disahkan organik

Promosi hadiah dengan pembelian (gift with purchase - PWS)

Beli 1 set shakleebaby dan dapatkan beg dan tuala PERCUMA!


Your trusted SID
C.yah
019-3039690




Continue Reading

Thursday, 16 November 2017

Berat Yo-yo? Sebab Diet Tidak Seimbang!

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

Jom baca kisah kawan c.yah yang pernah alami berat yo-yo ni.
--------
Jan pernah alami berat YO-YO.

Berat yoyo ni sebab badan kita tak stabil. Ia boleh disebabkan oleh DIET YANG TAK SEIMBANG.

Jan pernah turun berat ke angka 78kg dan melantun naik semula nak cecah 90kg. OHEMGIE 😱😱

Masa ni dah rasa fedup sangat.

Letih + stress berdiet then dalam masa yang sekejap naik mendadak.

Dulu Jan suka follow diet viral..

Bila kita main terjah jer follow kita tak cukup ILMU sebenarnya.

Then bila Jan join satu program dengan Kevin Zahri 2 tahun lepas, still blur2 tapi Jan dah nampak konsep mudah nak reduce weight.

Cumanyaaa PUSH FACTOR tak kuat 😂😂

Then, bila Jan pergi bercuti semestinya lahh nak posing dengan gambar tu cantik kannn.

Sedihhhh hati, bila banyak gambar yang ambil tu kenapalahhh besar sangat aku niehhhh 😆

Time ni adalah sikit kesedaran nak reduce weight.

Then, Jan buat health check up dengan mesin yang boleh scan whole body.

Berat badan toksah cakap lah berapa, part yang Puan Sarah ( Nutritionist) tekankan adalah Visceral Fat. 

Kata dia kalau lagi 2 bacaan bertambah kena refer kat hospital. Sebab nak cek tekanan darah, jantung dan lain2.

Takotnyaaaaaa!!!!!

Sungguh pun Jan rasa takut sangat sebab sejarah family pun memang ada masalah2 penyakit nie.

Start dari tu, Jan cuba kontrol makan. Even kadang2 ada jugak terbabas makan.

Dalam masa hampir 2 tahun, try slowly untuk reduce weight. 

Kenapa tak buat drastik turun banyak2 dalam sebulan?
Jan dah taknak tanggung berat YOYO tu lagi, risau badan akan bounce 2 kali ganda.

Bila ada program DETOX , Jan join buat sama2 dengan team.

Seriusly DETOX ni sangat banyak membantu untuk reduce weight dan kurangkan craving dengan manis.

Buat DETOX bukan dengan pemakanan jer, Jan pun ambil VITAMIN DETOX. Kalau ada yang nak buat DETOX tapi cakap tak nak ambil VITAMIN Jan tak paksa.

Cuma dengan bantuan VITAMIN ni dia bantu untuk bagi more energy dan lebih banyak membantu bak buang toksin.

Toksin ni bukan jer kat usus, jugak ada kat HATI, DARAH, ANGIN BADAN.

Bila DETOX kurang makan, badan Jan jadi angin. So Jan ambil PEPPERMINT GINGER PLUS.

Untuk DETOX ORGAN, perlukan VIVIX.

DETOX DARAH , Jan ambil ALFAFA

DETOX HATI , Jan consume DTX COMPLEX. Fuhhh powerrr sangat yang ni. Najis boleh jadi hitam kalau hati bermasalah

DETOX USUS , Jan ambil HERBLAX. Laju jer pagi2 membuang. Even selalu mudah membuang, boleh try herblax ni jugak sebab dia cuci dinding2 usus tu sekali. Kempisss perut tau. 

Untuk energy dan bina otot, Jan WAJIB ambil ESP.

Dia ada menu setiap hari apa yang perlu dimakan.

Alaaaaa 7 hari jer pun detox nie.

Time nie lah reset semula sistem badan kita.
---------

Kesimpulannya..jom detox dulu barulah berat tak naik macam yo-yo. Buat detox badan jadi semakin sihat, ringan & bertenaga dalam masa yg sama weigth lost & inch lost!
.
.
.
Your trusted sid
C.yah
019-3039690
Continue Reading

Wednesday, 15 November 2017

Tips Meraih Rezeki

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

Tips Meraih Rezeki
.
Antaranya;
.
1. Amal Surah Waqiah, hayati, fahami
.
2. Hidupkan Sepertiga malam dgn Qiamullail
.
3. Banyakkan sedekah walaupun kecil tp ikhlas dan berterusan
.
4. Belanja rezeki pada jalan yang betul halal
.
5. Ada sifat dalaman hati iaitu TAQWA benar2x kerana Allah 
Tanda taqwa;
-Takut dgn Allah swt
-Beramal dgn AlQuran
-Redha dgn apa ada segalanya
.
6. Harapan bulat pada Allah swt iaitu tawakal
Tanda tawakal;
-Beriman
-Bekerja usaha bersungguh2x
-Redha dgn apa dia dapat
.
Semoga bermanfaat untuk kita semua..
.
Your trusted sid;
C.yah
019-3039690

Continue Reading

Tuesday, 7 November 2017

Persediaan Untuk Mula DETOX!

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty
No telefon:  019-3039690


Persediaan Untuk Mula DETOX!

1. Seminggu sebelum nak mula  DETOX kita mestilah mula cuba "cut" garam, gula putih & MSG dalam masakan & pengambilan makanan kita pada minggu tersebut.

2. Cuba elakkan daripada makan makanan yang bergoreng, pedas, berminyak & berlemak serta makanan yang diproses ( fast food) pada minggu tersebut

3. cuba mula kurangkan minum air manis dan banyakkan minum air kosong sebanyak 2 hingga 3 liter sehari

4. pilih jenis DETOX  yang sesuai untuk anda cuba!. Jenis DETOX ni ada 2:
  a. Extreme ( makan sayur sahaja 3 hari untuk hari pertama, hari yang kedua & hari yang ketiga. Hari keempat & kelima dah ada protin, manakala hari keenam & hari last hari yg ketujuh dah boleh amik nasi & protein ikut -suku,suku,separuh)

  b. Relax ( biasa ibu mengandung, ibu menyusu- hari pertama & hari ketujuh boleh amik suku,suku,separuh)

5. Jangan lupa amik suplemen DETOX seperti 
  1. Vivix- bantu cepatkan lagi proses DETOX seluruh badan
  2. Alfalfa complex- bantu cepatkan lagi proses  DETOX darah dalam badan
  3. Dtx complex- bantu cepatkan lagu proses DETOX organ hati dalam badan
  4. Peppermint ginger plus- bantu cepatkan lagi proses pembuangan angin & gas-gas dalam badan
  5. Herblax- bantu cepatkan lagi proses DETOX usus & buang sisa-sisa toxic dalam badan melalui air besar (bg clear usus besar kita)



6. Sehari sebelum mula cabaran DETOX kena keluar shopping ayam, ikan, sayur-sayuran & buah-buahan segar untuk mula keesokan harinya.

Bila anda dah berjaya buat dari nombor 1 hingga nombor 5 sebelum anda mula DETOX, In syaa Allah..semasa cabaran DETOX on, badan anda TIDAK akanTERKEJUT! & badan anda juga dah dalam keadaan bersedia serta proses cabaran detox yang anda akan  lalui dalam masa 7 hari sangat-sangat best & anda pasti enjoy & happy dengan cabaran DETOX ni :-)
.
All da best! JOM detox!
.
.
Your trusted sid;
C.yah 
019-303 9690


Continue Reading

Sunday, 5 November 2017

Tips Ketika musim Banjir

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

Tips Ketika musim Banjir

1. Pastikan dokumen penting disimpan dalam bekas kalis air

2. Jangan sentuh kabel atau wayar yang jatuh

3. Awasi anak-anak supaya tidak bermain di kawasan banjir, lombong atau longkang

4. Sediakan keperluan bayi dalam beg berasingan

5. Simpan nombor telefon pusat sementara banjir

6. pesakit kronik pastikan ada bekalan ubat secukupnya

7. Simpan nombor telefon klinik, hospital & balai polis berdekatan bagi persediaan waktu kecemasan.

8. Pastikan anak-anak dibekalkan dengan air minuman yang bersih dan beri makanan tambahan (suplemen) untuk menguatkan sistem pertahanan & antibodi badan anak-anak

9. Jika kecemasan call terus nombor 999 pun boleh

10. Baca doa ni banyak-banyak  ketika banjir
" wahai bumi, telanlah air (banjir) mu , wahai langit  berhentilah dari curahan hujanmu!"



Continue Reading

Saturday, 4 November 2017

Kenapa kita perlukan minyak ikan omega 3 setiap hari??

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty


Kenapa kita perlukan minyak ikan omega 3 setiap hari??

U all tau x kenapa??

Meh c.yah nak bgtau...

Ni apa yang kawan c.yah (dia master coordinator) share dari senior research saintis shaklee...

Minyak ikan omega 3 ni bertindak sebagai anti keradangan..

Setiap hari.. sel badan kita mengalami keradangan..

Antara sebab keradangan adalah stress, pengambilan ubat ubatan yang berlebihan, pengambilan makanan yang berlemak tinggi  dan juga faktor pencemaran sekeliling...

Bila sel mengalami keradangan.. ia akan menyebabkan kerosakan terutama sekali kerosakan dinding salur darah.

So..bila keadaan ni berlaku... Kita akan alami tekanan darah yang tinggi dan seterusnya boleh menyebabkan serangan jantung..

So..apa peranan minyak omega 3??

Minyak omega 3 ni akan memperbaiki keradangan supaya sel badan terpelihara dengan baik.. omega 3 ni jugak baiki salur darah yang rosak...

Kalau nak dikira banyak fungsi omega 3 ni... Kerana fungsi antikeradangan ni..ekzema kawan c.yah yg master tu dah lama menghilang... 

Dia share jauh dari lubuk hatinya..minyak omega 3 yg ada dlm omega guard shaklee ni, memang best gilaaa!! Sebab dia dah berjaya bebas ekzema dah lama dah

Kawan2 c.yah lain yang nak jaga kesihatan, memang elok sangaat amal ambik omega 3 ni.. uolls xkan menyesal!! GERENTI PUAS HATI 👍👍👍👍


Continue Reading

Shaklee baby, SELAMAT. LEMBUT.ORGANIK

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty



Baby Shark Doo Doo Doo, Baby Shark! 

Patutlah lagu ni femes tetiba, rupanya ShakleeBaby dah keluar :-)

Siapa yang ada baby, sesuai sangat produk ni untuk anak anak kecil permata syurga.  

Kalau anak anak ada kulit sensitif, ada eczema, produk ni sesuai sangat untuk baby.  

✅Ada Massage Oil 
✅Ada Soothing Lotion 
✅Ada Gentle Wash


Lepas tu, dapat Free pulak Tuala ShakleeBaby MicroFiber! 😍

✅Bebas Bahan Kimia berbahaya 
✅Disahkan Organik 
✅Diuji Oleh Pakar Kanak kanak 
✅Lembut dan menenangkan


Bukan untuk baby je sesuai.  
Kalau kita yang dah dewasa ada masalah kulit sensitif dan eczema pun sesuai sangat guna produk ni.  

Bau dia sangat semulajadi.  Takde dah bau kuat sangat menusuk hidung sampai terbersin bersin 😂

Paling best ada essential oils dalam produk ni.  

Best kan?  
Bakal dijual di pasaran hujung November ni.  

Kalau nak, boleh pre order dengan C.yah :-)
Harga berbaloi sangat!

Let's #ShakleeBaby! 😍

Www.wasap.my/60193039690/NakPreOrderShakleeBaby



Continue Reading

Thursday, 2 November 2017

Tips Terbaik Tentang KEHAMILAN

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page : Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty


Tips Terbaik tentang KEHAMILAN
  1. Folate B9 penting tapi ia akan efektif jika bekerja dalam satu geng dia iaitu Bcomplex.Untung ibu-ibu amik B-Complex.
  2. Disarankan bakal ibu dan bapa maintain Normal BMI untuk persediaan sihat nak TTC ( Try To Conceive)
  3. Ibu-ibu lagi kene jaga keperluan nutrisi cukup sebelum pregnant sebab nak supply nnti pada baby bagi cukup. Elak timbul masalah nanti.
  4. Iron dan VitaC optimum penting untuk develop fetus, plasenta, brain,elak anemia macam-macam kebaikan  
  5. Kalsium & Vita D penting untuk develop tulang, gigi dan kurangkan risiko 'Rickets'  
  6. Apa yang baik untuk ibu maka baiklah untuk baby.Jangan makan sebarang sebab kene ingat ia efek skali intake baby   
  7. Breastfeeding bagus untuk ibu dan anak.Jadi bersungguhlah usaha BF anak. Banyak manfaatnya untuk kedua-duannya.
  8. Protein penting dlm BF untuk tingkat kualiti susu ibu.make sure amik sumber protein baik.Tau apa pilihan baik? (ESP Soy Protein)
  9. Ambil kalsium cukup penting untuk ibu bagi kurang risiko Osteoporosis. Risiko tu tinggi bagi ibu-ibu yang beranak  
  10. Vitamin C bagus untuk boost immune, anti oksidan dan kuatkan kolagen! Best nye Vitamin C
  11. Bcomplex penting untuk recovery ibu baik dr segi metabolisma, tenaga, saraf, kulit, rambut, kuku.Kurangkn stress
  12. Alfalfa secara tradisionalnya diguna sebagai Milk Booster! Penting dapat yang bagus supaya tak penuh toksin tp penuh khasiat!
  13. Apa kesan makan sumber terdedah toksin? Baby terdedah risiko alergi dan excema.Makin banyak kan kes skang 

jadi, Tips ni penting untuk wanita yang bersedia untuk jadi seorang ibu bermula sebelum kehamilan, sewaktu hamil dan selepas bersalin dan menyusu. Moga bermanfaat untuk anda!


Continue Reading

Produk Shaklee NASA bawa Sampai Ke SPACE?

Teks by: Noriah Ibrahim ( #cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty


Untuk Pengetahuan semua,  Astronaut Scott & Mark Kelly si kembar ( adik-beradik yg makan shaklee di SPACE )

NASA sudah menggunakan Shaklee sejak 20 tahun yang lalu. 

NASA yang approach Shaklee ya, bukannya Shaklee sponsor. Produk terpilih gittew ☺️☺️

Dan, NASA siap request Saintis Shaklee untuk hasilkan rehydration product dan Shaklee ciptakan khas AstroAde untuk memastikan Astronaut sihat semasa di space dan ketika kembali ke bumi.




Jadi astronaut yg stay di space bukan senang ya, byk risiko kena penyakit sbb terdedah radiation. Dengar sendiri la apa cerita Captain Scott Kelly cemana dia balik2 kencing time di atas sana. 😅

Selain AstroAde, Captain Scott Kelly juga mengamalkan Vitalizer untuk support kesihatan menyeluruh semasa di space. Dia makan hari2 tau. Bayangkan la dia di space selama 382 hari. Lamaaaaa.. Bukan 10 hari jer mcm angkasawan negara. 

Yang penting, c.yah sangat bangga bila produk Shaklee digunakan pada SETIAP MISI NASA ke space sejak tahun 1993. 

Orang di space sudah guna, yang di bumi ni apa macam? :-)

Cari vitamin pilihan NASA ni roger jer c.yah tau > 019-3039690


Continue Reading

Kenapa Kencing Kuning Selepas Amik B-Complex?

Teks by: Noriah Ibrahim ( #cyahshaklee)
Facebook : Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty


JANGAN RISAU

Bila ambik bcomplex shaklee kencing jadi kuning.

itu adalah tanda anda ambil
bcomplex yang bagus &mencukupi

warna kuning adalah hasil dari B2 - natural proses dia memang macam tu

natural peeing out of riboflavine.

yg patut risau bila amik bcomplex kencing tak kuning.

2 perkara mana pergi riboflavine? atau betul ke ni bcomplex?

Bcomplex Shaklee ada 8 jenis Vitamin B.

yang amat penting untuk ibu hamil ialah

 B9 - Folic Acid : untuk elakkan risiko kecacatan pada tulang belakang dan otak baby ( neural tube defects)

 B6 - Pyridoxine : untuk elak atau kurangkan gejala morning sickness

bagi Pengguna..at least kena faham 3 jenis vitamin ni 

B2, B9 & B6
bila anda beli mesti dapat consult yg tentang BCOMPLEX SHAKLEE ni.


Continue Reading

Monday, 30 October 2017

Kenali Kulit Wajah Kita Ada 7 Lapisan Utama

Teks by: Noriah binti Ibrahim ( #cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

PERHATIAN !! 

Kulit wajah kita ada 7 lapisan utama .

Bila pakai produk2 yang banyak chemical , kulit akan terhakis sampai ke lapisan ke 6 paling teruk , sebab tu kalau pengguna tegar produk chemical dan pengelupasan , kulit mereka akan jadi sangat licin cantik mcm kulit telur , tapi sebenarnya kulit tu yang tak sihat sebab lapisan kulit dah nipis , bila terkena kuku sikit pun boleh terluka . 

Segala kekotoran akan tersimpan di bawah lapisan kulit . 

Kiranya chemical yang menahan segala kekotoran di dalam lapisan kulit . Bila berhenti guna produk chemical , muka akan keluar semula jerawat2 dan lain2 sebab dah tak terima lagi chemical2 yg digunakan dalam produk .

Kulit akan jadi meradang . Checimal sangat tak elok untuk kesihatan dan sangat berbahaya . 

Lebih2 lagi kepada ibu mengandung , boleh membahayakan kesihatan baby dalam kandungan . Kulit boleh jadi sgt kering atau boleh nampak berminyak tapi sebenarnya kering di dalam . 

Dalam product chemical mengandungi hydroquienon , chemical hydroquienon digunakan utk mencuci gambar , bayangkan kita cuci muka pakai pencuci gambar sebenarnya . 

Sebab tu produk2 yg jual di pasaran sekarang murah dalam RM20 dah boleh dapat 1 set sabun , toner, krim siang , krim malam semua . 

Tapi ada juga yang mengaut keuntungan besar jual beratus ringgit , tapi sebenarnya produk tersebut tersangat murah penghasilannya kerana repacking sahaja dan dapat merosakkan wajah seramai2 orang. 

Paling teruk boleh kena kanser kulit . Kena berhati2,  boleh tengok contoh gambar2 di bawah , kulit muka yang dah rosak oleh kerana  menggunakan produk2 murah yang hanya mengaut keuntungan tanpa memikirkn kesan2 yg tanggung oleh pengguna .sedih kan?

Sebab itulah c.yah sangat ambil berat pasal produk "skincare" untuk c.yah sendiri guna.Dulu c.yah hadapi masalah yang sama seperti di atas (salah guna produk yang ada chemical atau mercury) sebab dulu c.yah tak ada ilmu pasal "skincare". 

Tapi sekarang, alhamdulillah lepas c.yah kenal shaklee..c.yah makan dan amalkanshaklee dah dekat 5 tahun ni..alhamdulillah suka dan puas hati sangat dgn produk yg organik atau natural macam shaklee ni.

C.yah pun dah dapat #shakleeeffects yang sangat-sangat best kat kulit c.yah..alhamdulillah. Syukur sangat-sangat c.yah jumpa produk yang berani claim

It SAFE
It PROVEN
It EFFECTIVE

Continue Reading

Saturday, 28 October 2017

8 Sebab Untuk Percaya Dan Yakin Produk Shaklee Selamat Dan Berkesan

Teks by: Noriah Binti Ibrahim ( #cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

8 Sebab Untuk Percaya Dan Yakin Produk Shaklee Selamat Dan Berkesan


  1. Shaklee menyaring lebih 350 bahan cemar pesticid dan bendasing dalam setiap bahan botani yang digunakan dalam produknya.
  2. Shaklee menjalankan lebih 250 ujian pesticid mengikut United States Pharmacopeia (USP).
  3. Shaklee mengendalikan lebih 300,000 ujian kualiti setiap tahun.
  4. Produk Shaklee tiada perisa dan pemanis tiruan atau pengawet tambahan.
  5. Produk Shaklee bebas gluten.
  6. Produk Shaklee bebas GMO (Genetically Modified Organism)
  7. Produk Get Clean Home Care Shaklee adalah bersifat biodegradable.
  8. Tiada ujian klinikal haiwan yang dilakukan   terhadap produk shaklee.
Oleh itu, gunalah & amalkan produk shaklee tanpa was-was atau tanpa ragu-ragu.
.
Sebab itu, Shaklee Company berani claim produknya;

It SAFE
It PROVEN
It EFFECTIVE


Continue Reading

Sunday, 22 October 2017

How Much Protein Do We Need Per Day?

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
Facebook Page: Ummihealthy

How much protein do we need per day? 
Do the math

For normal adult, 0.8g / kg body weight

So if your weight is 50 kg, you need 0.8g x 50 = 40 g

Mengambil contoh paling mudah dan diketahui umum, ESP shaklee mengandungi 14g protein bagi 3 sudu besar. Jadi dgn berat badan 50kg, anda masih perlukan 26g protein drpd sumber lain. 

Ada sesetengah produk minuman protein mengandungi jumlah protein sehingga 25g/scoop. Sangat tinggi. 

Pengambilan protein yang tinggi dalam diet melebihi keperluan harian adalah tidak digalakkan kerana dapat memberi kesan negatif kepada buah pinggang dan hati.
-sumber Dr Amirah-

Jadi, Protein ESP kita boleh topup lg 26g protein dari sumber lain seperti telur atau ayam atau daging atau sayur- sayuran.

Pengambilan protein ESP dalam diet harian kita in syaa Allah boleh!


Continue Reading

Shaklee Products go BEYOND ORGANICS?

Teks by: Noriah Ibrahim ( #cyahshaklee)




Apa itu "Beyonds Organics?"

 Sebagaimana yang anda tahu, kebanyakan produk di pasaran akan "claim" organik bila bahan yang digunakan dalam produk tersebut ditanam & dituai ikut piawaian organik betul? Seperti masa tanam tu guna racun & baja organik. 
.
Tapi bila bahan-bahan tersebut sampai ke kilang & akan diproses mungkin bahan-bahan tersebut akan melalui proses yang tidak organik lagi seperti contoh akan dicuci & dibasuh dengan menggunakan alcohol atau bahan kimia lain untuk bagi proses tu cepat.
.
Akan tetapi, lain pula dengan produk shaklee..kerana shaklee betul-betul  jaga kualiti produknya 100% organik bermula dari bahan-bahannya ditanam & dipantau sendiri oleh shaklee untuk nak pastikan racun & baja yang digunakan itu betul-betul organik
.
Kemudian, shaklee juga pantau bahan-bahan yang akan diproses dikilang untuk produk-produknya adalah tidak mengunakan bahan kimia & alcohol untuk dicuci & dibasuh. Shaklee hanya menggunakan air biasa untuk basuh & cuci bahan-bahan tersebut bagi mengekalkan nutrient asli & mengekalkan organik tersebut.
.
Jadi nampak tak beza maksud shaklee product go "beyond organics?"..dari awal bahan tu ditanam sampailah melalui proses nak jadikan products shaklee jaga betul-betul status organic tersebut.
.
Sebab tu shaklee sangat berani claim productsnya;
SAFE
PROVEN
EFFECTIVE

Jadi pilihlah produk yang betul-betul organik!

Continue Reading