Tips Terbaik Tentang KEHAMILAN

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page : Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty


Tips Terbaik tentang KEHAMILAN
  1. Folate B9 penting tapi ia akan efektif jika bekerja dalam satu geng dia iaitu Bcomplex.Untung ibu-ibu amik B-Complex.
  2. Disarankan bakal ibu dan bapa maintain Normal BMI untuk persediaan sihat nak TTC ( Try To Conceive)
  3. Ibu-ibu lagi kene jaga keperluan nutrisi cukup sebelum pregnant sebab nak supply nnti pada baby bagi cukup. Elak timbul masalah nanti.
  4. Iron dan VitaC optimum penting untuk develop fetus, plasenta, brain,elak anemia macam-macam kebaikan  
  5. Kalsium & Vita D penting untuk develop tulang, gigi dan kurangkan risiko 'Rickets'  
  6. Apa yang baik untuk ibu maka baiklah untuk baby.Jangan makan sebarang sebab kene ingat ia efek skali intake baby   
  7. Breastfeeding bagus untuk ibu dan anak.Jadi bersungguhlah usaha BF anak. Banyak manfaatnya untuk kedua-duannya.
  8. Protein penting dlm BF untuk tingkat kualiti susu ibu.make sure amik sumber protein baik.Tau apa pilihan baik? (ESP Soy Protein)
  9. Ambil kalsium cukup penting untuk ibu bagi kurang risiko Osteoporosis. Risiko tu tinggi bagi ibu-ibu yang beranak  
  10. Vitamin C bagus untuk boost immune, anti oksidan dan kuatkan kolagen! Best nye Vitamin C
  11. Bcomplex penting untuk recovery ibu baik dr segi metabolisma, tenaga, saraf, kulit, rambut, kuku.Kurangkn stress
  12. Alfalfa secara tradisionalnya diguna sebagai Milk Booster! Penting dapat yang bagus supaya tak penuh toksin tp penuh khasiat!
  13. Apa kesan makan sumber terdedah toksin? Baby terdedah risiko alergi dan excema.Makin banyak kan kes skang 

jadi, Tips ni penting untuk wanita yang bersedia untuk jadi seorang ibu bermula sebelum kehamilan, sewaktu hamil dan selepas bersalin dan menyusu. Moga bermanfaat untuk anda!


Share this article:

No comments:

Post a Comment