Thursday, 16 November 2017

Berat Yo-yo? Sebab Diet Tidak Seimbang!

Teks by: Noriah Ibrahim (#cyahshaklee)
Facebook: Noriah Ibrahim
FB page: Ummihealthy
Instagram: ummihealthy_naturalbeauty

Jom baca kisah kawan c.yah yang pernah alami berat yo-yo ni.
--------
Jan pernah alami berat YO-YO.

Berat yoyo ni sebab badan kita tak stabil. Ia boleh disebabkan oleh DIET YANG TAK SEIMBANG.

Jan pernah turun berat ke angka 78kg dan melantun naik semula nak cecah 90kg. OHEMGIE 😱😱

Masa ni dah rasa fedup sangat.

Letih + stress berdiet then dalam masa yang sekejap naik mendadak.

Dulu Jan suka follow diet viral..

Bila kita main terjah jer follow kita tak cukup ILMU sebenarnya.

Then bila Jan join satu program dengan Kevin Zahri 2 tahun lepas, still blur2 tapi Jan dah nampak konsep mudah nak reduce weight.

Cumanyaaa PUSH FACTOR tak kuat 😂😂

Then, bila Jan pergi bercuti semestinya lahh nak posing dengan gambar tu cantik kannn.

Sedihhhh hati, bila banyak gambar yang ambil tu kenapalahhh besar sangat aku niehhhh 😆

Time ni adalah sikit kesedaran nak reduce weight.

Then, Jan buat health check up dengan mesin yang boleh scan whole body.

Berat badan toksah cakap lah berapa, part yang Puan Sarah ( Nutritionist) tekankan adalah Visceral Fat. 

Kata dia kalau lagi 2 bacaan bertambah kena refer kat hospital. Sebab nak cek tekanan darah, jantung dan lain2.

Takotnyaaaaaa!!!!!

Sungguh pun Jan rasa takut sangat sebab sejarah family pun memang ada masalah2 penyakit nie.

Start dari tu, Jan cuba kontrol makan. Even kadang2 ada jugak terbabas makan.

Dalam masa hampir 2 tahun, try slowly untuk reduce weight. 

Kenapa tak buat drastik turun banyak2 dalam sebulan?
Jan dah taknak tanggung berat YOYO tu lagi, risau badan akan bounce 2 kali ganda.

Bila ada program DETOX , Jan join buat sama2 dengan team.

Seriusly DETOX ni sangat banyak membantu untuk reduce weight dan kurangkan craving dengan manis.

Buat DETOX bukan dengan pemakanan jer, Jan pun ambil VITAMIN DETOX. Kalau ada yang nak buat DETOX tapi cakap tak nak ambil VITAMIN Jan tak paksa.

Cuma dengan bantuan VITAMIN ni dia bantu untuk bagi more energy dan lebih banyak membantu bak buang toksin.

Toksin ni bukan jer kat usus, jugak ada kat HATI, DARAH, ANGIN BADAN.

Bila DETOX kurang makan, badan Jan jadi angin. So Jan ambil PEPPERMINT GINGER PLUS.

Untuk DETOX ORGAN, perlukan VIVIX.

DETOX DARAH , Jan ambil ALFAFA

DETOX HATI , Jan consume DTX COMPLEX. Fuhhh powerrr sangat yang ni. Najis boleh jadi hitam kalau hati bermasalah

DETOX USUS , Jan ambil HERBLAX. Laju jer pagi2 membuang. Even selalu mudah membuang, boleh try herblax ni jugak sebab dia cuci dinding2 usus tu sekali. Kempisss perut tau. 

Untuk energy dan bina otot, Jan WAJIB ambil ESP.

Dia ada menu setiap hari apa yang perlu dimakan.

Alaaaaa 7 hari jer pun detox nie.

Time nie lah reset semula sistem badan kita.
---------

Kesimpulannya..jom detox dulu barulah berat tak naik macam yo-yo. Buat detox badan jadi semakin sihat, ringan & bertenaga dalam masa yg sama weigth lost & inch lost!
.
.
.
Your trusted sid
C.yah
019-3039690

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...