Tuesday, 15 December 2015

7 Tips Atasi Dagu Berlapis

Teks: Noriah Ibrahim



Dagu berlapis disebabkan lapisan lemak yang menonjol di bawah dagu. keadaan ini dapat mengganggu, tidak enak dipandang dan menurunkan kepercayaan diri seseorang. Lapisan lemak di kawasan  bawah dagu boleh terjadi pada siapa pun, terutama pada orang gemuk. Selain itu, faktor genetik atau keturunan juga memainkan peranan1 penting munculnya dagu berlapis.

Berikut adalah 7 tip mudah untuk menghilangkan lemak pada dagu secara semula jadi, murah dan tidak berbahaya.

#tip 1: Kunyah Gula-gula Getah

     Mengunyah gula-gula getah adalah senaman yang baik untuk wajah. selain dapat membersihkan gigi dan membuatkan nafas berbau segar, kunyahan ini juga membantu mengatasi lemak di bawah dagu. Gerakan mulut membuatkan dagu juga bersenam secara tidak langsung.

#Tip 2: Guna Ketulan Ais

     Gunakan ais ketul untuk membantu mengatasi dagu berlapis. Letakkan ais di dalam kain, kemudian tekapkan ketulan ais di bawah dagu. Telan dan lepaskan, lakukan gerakan ini sebanyak 20 hingga 30 kali. Amalkan setiap hari, kulit bahagian dagu akan tampak semakin anjal.

#Tip 3: Jelirkan Lidah

     Jelirkan lidah anda keluar, jika boleh cuba sentuh hujung hidung. Jika tidak, lakukan yang termampu. Gerakan ini menguatkan otot dan mencantikkan bahagian dagu. Otot di bahagian leher juga terasa tegang. Lemak yang berkumpul di dagu dapat dikurangkan. Lakukan sekerap mungkin, anda pasti gembira dengan hasilnya.

#Tip 4: Senaman Wajah

     Lakukan senaman wajah dengan menyebut a,e,i,o,u sebanyak 40kali. Amalkan senaman ini pada waktu pagi dan malam secara konsistan. Gerakan mulut yang terhasil daripada sebutan huruf tersebut dikatakan dapat membantu membentuk wajah menjadi lebih menarik.

#Tip 5: Mendongak

     Sebaik sahaja bangun daripada tidur, dongak kepala ke atas selama 15 saat. Lakukan sebanyak 10 kali, menjadi tegang. Bahagian dagu yang berlipat akan berkurangan secara perlahan-lahan.

#Tip 6: Jaga Pemakanan

     Elakkan makanan berlemak, kerana ia membuatkan berat badan mudah naik. Begitu juga dengan wajah, bahagian dagu akan berlapis jika anda gemar mengambil makanan berlemak dan berkolesterol tinggi.

#Tip 7: Urutan

     Gunakan krim arau lotion, lakukan urutan dahu secara menaik. Teknik urutan ini membantu memecahkan lemak dan membuatkan kulit di bahagian serta leher semakin anjal.

Sumber: MW

Terima kasih kerana sudi singgah baca entry ini :-) moga bermanfaat untuk anda semua :-)

Salam sayang;
Noriah Ibrahim
Shaklee Independent Distributor
Cod area Perlis 
Continue Reading

4 Fakta Tentang KANSER

Teks: Noriah Ibrahim

                      Sel Kanser

Kanser dimomokkan oleh sebahagian besar khalayak sebagai suatu yang menakutkan.

Ini kerana diagnosis penyakit kanser sering kali dilihat sebagai sesuatu yang buruk sehingga menyebabkan pengidapnya berasa tertekan.

Jom baca 4 Fakta tentang Kanser:

#Fakta 1: Perlu Pendedahan atau Bicara Terbuka Tentang Kanser

Kanser boleh menyerang sesiapa sahaja. bagi lelaki, kanser paru-paru, kanser kolorektal dan kanser prostat antara yang selalu terjadi.

Jadi, terbuka soal bercerita tentang kanser dapat membantu pesakit kanser melawan penyakit tersebut.

#Fakta 2: Kanser Ada Tanda dan Gejala

Hampir semua jenis kanser mempunyai tanda dan gejala awal yang membolehkan pengidapnya menerima rawatan awal.

Kanser merupakan penyakit tidak menular yang ditandai dengan adanya sel atau jaringan abnormal yang bersifat ganas, tumbuh dengan cepat dan merebak ke bahagian lain pesakit kanser.

#Fakta 3: Kanser Jika Dirawat Dari Awal Tidak Akan Berdepan Dengan Maut

Sebenarnya, kanser dapat dirawat dari awal bermula daripada individu, iaitu pengidapnya, komuniti setempat dan pemimpin atasan.

Kanser boleh dikatakan sebagai penyakit yang berpunca daripada gaya hidup kerana sebahagian besar kanser dapat dicegah dengan melakukan gaya hidup sihat dan menjauhkan diri daripada faktor risiko.

#Fakta 4: Pesakit Kanser Sebenarnya Boleh Dirawat dan Ada Ikhtiarnya

Setiap orang berhak menerima rawatan kanser.

Antara produk yang boleh ikhtiar penyakit kanser adalah dengan mengamalkan dan detoxs dengan "VIVIX"

     Bahan yang terkandung dalam vivix 

         Siapa yang memerlukan vivix

Antara testimoni yang telah berjaya bebas kanser;

       Bekas Pesakit Kanser Paru-Paru



Terima kasih kerana sudi singgah dan membaca info kesihatan di sini..

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut tentang vivix, boleh hubungi atau whatsapp saya,

Noriah Ibrahim
Shaklee Independent Distributor
Area Kangar Perlis

Jumpa di next entry..terima kasih :-)







Continue Reading

Wednesday, 18 November 2015

Kenapa Pentingnya Set Kesihatan Keluarga (Family Wellness)

Teks: Si bunga tulip(Noriah Ibrahim)



Ramai antara kita yang terlepas pandang tentang "Set Kesihatan Keluarga" ini..

Sebenarnya dalam mengamalkan suplemen..set kesihatan keluarga inilah antara yang paling wajib kita "consume" dulu..baru kita "add on" dengan beberapa suplemen lain sebagai pelengkap untuk mengelakkan daripada kita hadapi masalah kesihatan yang lebih serius.

Kenapa saya beritahu demikian..jom kita teliti tentang tubuh badan kita & ketahui apa tubuh badan kita perlukan & tubuh badan kita ini terbina daripada apa?

Jom kita berkenalan dengan Set kesihatan keluarga dulu.Set Kesihatan Keluarga terdiri daripada 4 jenis produk asas iaitu ESP, VITALEA, VITAMIN C & BCOMPLEX.

Ok, baik kita manusia atau binatang atau tumbuhan bermula dengan SEL-->berkembang menjadi TISU-->dari tisu menjadi ORGAN

Setiap hari SEL kita ada yang HIDUP, ada yang ROSAK, ada yang MATI & ada yang TERMUTASI

Kita manusia bermula dengan 1 SEL, maka semuanya bermula dengan SEL dan asas pembinaan SEL adalah PROTEIN.

Oleh sebab itu, Kita ada ESP (Energyzing Soy Protein) yang merupakan PROTEIN LENGKAP tanpa KOLESTEROL

Macam ayam, daging & ikan merupakan sumber protein juga, tapi ADA KOLESTEROL.

Tetapi ESP dah la ada semua ASID AMINO yang diperlukan oleh badan, malah TIADA KOLESTEROL pulak tu,

Dan soya ESP adalah soya NON GMO yang tidak diubah genetiknya
Jadi, untuk BINA SEL badan kita amat memerlukan ESP terutama kepada ibu mengandung.

Jadi, untuk BINA SEL dalam tubuh badan kita, kita perlukan ESP. 



Jadi, untuk BINA SEL tubuh badan kita perlukan protein soya ESP NON GMO baru badan kita betul-betul sihat.

Selepas BINA SEL...SEL juga perlukan makanan untuk membesar menjadi TISU & seterusnya ORGAN

Apa makanan SEL?..jom kita tengok..
Macam kita kena makan untuk hidup...
SEL pun sama perlukan makanan untuk membesar menjadi TISU..makanan SEL adalah ZAT. ZAT adalah makanan SEL.
SEL yang tidak ada ZAT, Boleh buat tubuh badan kita pun TIDAK SIHAT

Dan VITALEA mampu membekalkan ZAT dalam tubuh badan kita sebab VITALEA adalah makanan SEL. VITALEA membekalkan lebih 48ZAT kepada tubuh badan kita.

Dan yang paling penting kenapa VITALEA? Kerana VITALEA ada FAB iaitu FOLIC ASID & BIOTIN.

Sebab itu sangat digalakkan ibu mengandung amik BIOTIN kerana BIOTIN ini membantu keberkesanan fungsi-fungsi vitamin & yang paling penting membantu PENYERAPAN ZAT-ZAT dalam VITALEA 100%.

Jika anda nak tahu..VITALEA ini mampu larut sepenuhnya dalam air hanya amik masa 2-3 minit sahaja berbanding obimin yang mengambil masa lebih 3jam jika dilarutkan sepenuhnya dalam air.

Malah jika dibakar obimin akan keluar bau plastik terbakar..manakala VITALEA pula jika dibakar akan keluarkan bau daun yang terbakar sahaja.


Jadi, untuk SEL menjadi TISU, SEL perlukan  ZAT dari VITALEA sebagai makanannya.

Selepas kita BINA SEL...lepastu Bagi MAKAN ZAT kat SEL..Sekarang bagaimana pula  cara kita nak LINDUNGI SEL dalam tubuh badan kita pula supaya tidak mudah ROSAK, MATI & TERMUTASI.

Untuk LINDUNGI SEL kita, tubuh badan kita perlukan VITAMIN C sebab VITAMIN C mengandungi ANTIOKSIDAN berfungsi untuk MELINDUNGI SEL & dalam masa yang sama boleh MENINGKATKAN SISTEM IMUM BADAN & MENGHASILKAN KOLAGEN dalam tubuh badan kita.

Kenapa  perlu VITAMIN C ini?..sebab beza VITAMIN C ini dengan vitamin C dekat luar sana ialah..VITAMIN C ini merupakan VITAMIN C (SUSTAINED RELEASED 500mg)

Apa itu "SUSTAINED RELEASED 500mg "?..VITAMIN C akan dilepaskan dalam tubuh badan kita setiap 1 jam sebanyak 100mg-300mg sahaja..

Jadi jika SUSTAINED RELEASED 500mg, VITAMIN C ini akan dilepaskan dalam tubuh badan kita sebanyak 100mg setiap jam selama 5jam.

Contoh;1 jam yang pertama 100mg, 1 jam yang berikutnya 100mg pula, & seterusnya 1 jam berikutnya 100 mg sehingga abis 500mg dalam masa 5jam pengambilan 1 biji.jadi, tubuh badan kita dilindungi selama 5 jam.

Untuk pengetahuan anda semua..tubuh badan kita perlukan perlindungan selama 24jam sebab tubuh badan kita bekerja 24jam bukan 5 jam.

Oleh itu tubuh badan kita perlukan 2000mg-3000mg VITAMIN C sehari ( dan memang maksima dos yang boleh kita ambil sehari 2000mg-3000mg).lebih kurang 4-6biji sehari pengambilan VITAMIN C SUSTAINED RELEASED 500mg.


Ok dah jelaskan?..SUSTAINED RELEASED VITA-C PLUS dapat LINDUNGI SEL 24 jam jika diambil dos yang betul.Dengan itu, badan kita susah untuk terkena jangkitan atau susah nak demam atau sakit.

Ok, BINA SEL dah, bagi MAKAN SEL dah, LINDUNGI SEL dah..

Akhir sekali..lepas LINDUNGI SEL..SEL juga perlukan TENAGA untuk bekerja.
Mesti bagi TENAGA kat SEL.

Apa yang boleh bagi TENAGA kat SEL?
BCOMPLEX MEMBEKALKAN TENAGA SEGERA kepada SEL. 

BCOMPLEX berfungsi MENUKARKAN GULA atau MAKANAN Kepada TENAGA
dengan CEPAT.

Sebab itu BCOMPLEX ini dicadangkan pengambilannya selepas makan berat supaya makanan yang dimakan cepat-cepat ditukarkan kepada TENAGA barulah SEL dapat bekerja dalam tubuh badan kita dengan BAIK.

BCOMPLEX juga dikenali sebagai "beautiful complexion vitamin"..ha maksudnya jika nak lawaaaa..mestilah amik BCOMPLEX setiap hari.

Biasanya mereka yang amalkan pengambilan BCOMPLEX setiap hari PAYAH nak STRESS, PAYAH nak dapat KEMURUNGAN atau " DEPRESSION"

Paling BEST tidak TIDAK mudah MENGANTUK & TIDAK CEPAT PENAT.


Ok semuanya sudah jelas kan?..KENAPA PENTINGNYA SET KESIHATAN KELUARGA INI kepada TUBUH BADAN kita untuk KEKAL SIHAT sepanjang masa. Semua di atas tu adalah sebagai keperluan untuk tubuh badan kita supaya dapat elak daripada sebarang jangkitan penyakit samada yang tidak serius@ jangkitan penyakit yang serius.

Biasanyalah kan..bila POKOK LAYU kita akan letak apa?..BAJA @ RACUN?...jawapannya mestilah BAJA kan untuk suburkan balik POKOK tersebut. Dan BAJA juga bukan hanya diletakkan semasa POKOK dah nak LAYU @ anak MATI..

Malah diletakkan BAJA untuk bagi POKOK tersebut BERBUNGA BANYAK dan BERBUAH LEBAT..

Begitu juga tubuh badan kita..perlukan suplemen ini sebagai BAJA untuk SUBURKAN balik SEL-SEL yang sudah atau hampir ROSAK...dalam tubuh badan kita bukan hanya semasa atau ketika kita sakit sahaja tetapi ketika kita MASIH SIHAT untuk ELAK atau CEGAH awal2 daripada TERKENA sebarang PENYAKIT.



Jika anda terasa nak "consume" suplemen set kesihatan keluarga ini..boleh hubungi atau whatsapp saya di no 019-3039690

Ok, semoga bermanfaat & jumpa di next entry :-)

Terima kasih :-)

































Continue Reading

Monday, 12 October 2015

SUNNAH NABI ITU MEMANG TERBAIK!

Teks: Noriah Ibrahim

SUNNAH NABI ITU MEMANG TERBAIK...

1. Buang air besar duduk, beresiko tinggi terkena buasir. Mencangkung lebih bersih dan menyehatkan, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

2. Kencing berdiri beresiko prostat dan batu ginjal. Kencing mencangkung lebih bersih dan menyehatkan, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

3. Enzim di tangan membantu makanan lebih mudah dicerna. Dibanding dengan besi, kayu, atau plastik, makan dengan tangan lebih bersih, fitrah dan menyehatkan, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

4. Makan dan minum berdiri dpt mengganggu perncernaan. Dengan duduk lebih santun dan menyehatkan, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

5. Makan di kursi, masih kurang menyehatkan. Dengan duduk di lantai, tubuh akan membagi perut menjadi 3 ruang: udara, makanan dan air, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

6. Makan buah setelah makan (cuci mulut) kurang bagus bagi lambung, karena ada reaksi asam. Yang sehat adalah makan buah sebelum makan, membantu melicinkan saluran pencernaan dan membuatnya lebih siap, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

7. Tidur meniarap tidak bagus untuk kesehatan, bahkan itu tidurnya syetan. Tidur menghadap kanan lebih menyehatkan, dan yg terpenting itu adalah SUNNAH.

8. Banyak Rahasia Sunnah yg telah diteliti para pakar, dari segi hikmah, manfaat, dan kesehatan. Benarlah yg dikatakan: di balik sunnah ada kejayaan. Bagi kita, jika misalnya belum tahu manfaatnya, terus saja semangat mengikuti adab dan tuntunan Rasul. Manfaat itu efek samping, motivasi utamanya adalah mengikuti adab dan tuntunan Rasul.

9. Seorang doktor Eropah berkata: jika semua manusia mengamalkan 3 sunnah saja (sunnah makan, sunnah di Kamar Mandi, dan sunnah tidur), maka harusnya saya berhenti jadi dokter karena tidak ada pasien..

Subhanallah....

Cintailah sunnah Nabi, tidak hanya adab2 sehari tapi seluruh apa yang telah Rasullah tetapkan dalam Dien Islam...

Sumber G+

Nak lebih sihat lagi?

Boleh amalkan amik supplement seperti multivitamin, protein, zat besi, mineral & vitamin C

Berminat dgn produk2 shaklee boleh terus contact@ wasap 019-3039690 ( noriah)

Terima kasih :-)
Continue Reading

Tuesday, 8 September 2015

Family Trip 2 hari 1 malam ke Cameron Highland

Teks: Noriah Ibrahim
Fb: UmmiHealthy

Ni Che Yah nak story sikit pasal Family Trip 2 hari 1 malam belah suami baru-baru ni ke Cameron Highland :-)
Percutian in on the spot dirancang oleh adik ipar Che Yah.

Kami sekeluarga bertolak dari Perlis pada petang Jumaat 4/9/2015 pukul3.30petang dengan satu kereta MPV Honda Odyssey (hasil dpd Bonus Kereta Shaklee). 

1 kereta lagi abang ipar & adik ipar bertolak dari KL pagi sabtu 5/9/2015.Jadi kami janji jumpa di Simpang Pulai pada pagi 5/9/2015 sebelum naik Ke Cameron Highland sama2.Konvoi 2 kereta.

Kami sampai di Simpang Pulai waktu maghrib & buat keputusan bermalam dulu 1 malam di hotel area Simpang Pulai ni sebab plan kami ingin naik Ke Cameron Highland esok pagi kul 8.00pagi sabtu 5/9/2015.

Jadi, abang ipar tolong carikan hotel di Simpang Pulai & kami pun dapat hotel di sana. Nama Hotel Tersebut CHECKED INN HOTEL.penginapan 1malam untuk 1 bilik RM50.Kami amik 2bilik.1 bilik untuk Che Yah sekeluarga (suami & 2 anak) & 1 bilik untuk mak& ayah mertua.


Oklah kan?..nak singgah tidur kejap jer..memang hotel ni recommended! Bersih & Baru!..sape2 nak bermalam di Simpang Pulai, silalah bermalam di hotel tersebut! :-) tolong promote plak :-).


Ok dah cukup rehat, pagi sabtu 5/9/2015 kami bertolak naik ke Cameron Highland kul 8.30 pagi. On the way ke Cameron kami singgah dulu tuk breakfasr di sebuah kedai makan tepi jalan sambil tunggu abang ipar & adik ipar sampai.

Lebih kurang kul 10 pagi kami konvoi 2 kereta naik cameron highland. Kami sampai Cameron lebih kurang pukul 2petang terus menuju ke tempat penginapan yang adik ipar dah booking dekat Anthurium Apartment.

Kami masuk Apartment dulu untuk berehat & mengambil keputusan untuk keluar jalan2 malam nanti ke Pasar Malam Brinchang.

Malam tu misi just nak keluar jalan-jalan & cari makan :-) mencari jagung manis bakar, ubi rebus, buah berangan, strawberry jeruk & trawberry fresh dapat jugak akhirnya:-)

Balik makan-makan & terus tidur..ahad pagi misi nak ke ladang Teh BOH ( BOH TEA CENTRE SUNGEI PALAS).Ahad pagi kul 10.30 Kami check out terus keluar jalan-jalan ke BOH TEA CENTRE & STRAWBERRY FARM.




Singgah minum teh & makan2 dulu..kejap..pastu gi shopping sikit produk BOH. Kemudian kami terus bertolak ke STRAWBERRY FARM plak






Dah puas makan ais krim strawberry, yogurt strawberry, coklat celup strawberry, cheese cake Strawberry..kami jalan2 kejap tgk bunga-bungaan lepastu kami bertolak balik. Kami singgah kejap di kedai tepi jalan on the way nak balik untuk beli jagung manis, ubi keledek, baju strawberry sepasang sorang untuk 2 orang anak syurga & bunga feveret kaktus kecik :-)


Dah selesai shopping :-) kami pun bertolak balik. Kami sampai rumah pukul 10malam sebab sebelum balik kami singgah makan dulu di Kuala Perlis.

Sekian story family trip kami :-) terima kasih kerana terus membaca story ini :-)

Jumpa di next entry plak :-)

Continue Reading

WOW! BESTnya Jadi Ahli Shaklee!

Teks: Noriah Ibrahim
FB: UmmiHealthy

Mai Che Yah nak habaq mai..apo yg membuatkan Che Yah suka giler jadi ahli shaklee..

Banyak faedah & tawaran yg Che Yah sudah rasai & dapat selama lebih 2 tahun Che Yah jadi Ahli & buat Biz Shaklee ni..

Pertama:
YURAN YANG SANGAT RENDAH
-Yuran Serendah RM68.90 + postage membership kit ke Semenanjung RM10.60 & ke sabah/Sarawak RM20.60.

Kedua:
KEAHLIAN SETIAP TAHUN
-Renew hanya RM30 (ditukarkan kepada e-voucher dengan belian produk)

Ketiga:
BONUS BULANAN ( mcm gaji)
-Bonus Bulanan Setiap Pertengahan Bulan Apabila Cukup Point

Keempat:
DISKAUN KEAHLIAN YANG HEBAT
-Jimat 30% dengan harga Ahli

Kelima:
BIMBINGAN KELAS ONLINE/OFFLINE
-Tunjuk Ajar Dari SIFU/MENTOR yang berpengalaman & yang dah bergelar JUTAWAN SHAKLEE

Keenam:
JEMPUTAN/DIMASUKKAN KE DALAM GROUP KHAS
-Bimbingan & Sokongan Khas dalam Group Eksklusif JUTAWAN SHAKLEE

Ketujuh:
MENJANA INCOME
-Berpeluang Menjana Income 2-5angka tiap-tiap bulan

Kelapan:
PELBAGAI BONUS YG DITAWARKAN
-Berpeluang Untuk Dapat Bonus KERETA, Melancong 5 Star Trip UMRAH/Oversea PERCUMA & Melancong 5 Star Trip Dalam Negeri PERCUMA bagi yang layak 

Kesembilan:
BUKAN SISTEM PIRAMID
-MLM Shaklee BUKAN MLM sistem Piramid



Apa tunggu lagi???...peluang menjana pendapatan PASIF dah ada depan mata!

Zero Risiko Kerugian
Zero Loan Bank
Zero stok bawah Katil

Cepat register selagi peluang masih ada & selagi yuran masih MURAH!

J.I.M.A.T banyakkan?

Best sangat-sangat kan?

Jom Jadi sebahagian keluarga Besar Shaklee! :-)

Call/ Whatsapp Che yah Skarang di nombor 019-303 9690

Terima kasih :-)





Continue Reading

Monday, 24 August 2015

Sungguh Beruntung & Bertuahnya Anda...YES PROGRAM 2015!


Teks: noriah Ibrahim

Sungguh beruntung & bertuahnya anda...YES Program 2015!



Apa itu "YES Program 2015"?
Dalam bahasa mudahnya..YES Program 2015 adalah program " Young Entrepreneur System ( program sistem usahawan MUDA )" di mana ia adalah satu sistem yang baru yang diperkenalkan oleh shaklee Malaysia & sangat-sangat BEST untuk semua ahli baru Shaklee!

Syaratnya terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang belum pernah register sebagai ahli shaklee sebelum ini.

Mana tidak beruntung & bertuahnya anda sebab zaman saya register jadi ahli shaklee dulu mana ada sistem ni. Ish...ish..beruntung & bertuahnya mereka...

Bukan itu sahaja anda beruntung & bertuah..ada banyak lg..jom saya bongkarkan satu persatu...apa lg yang BESTnya YES Program ni untuk mereka..

Antaranya..Mereka berpeluang jadi JUTAWAN SHAKLEE dalam tempoh masa yang sangat singkat iaitu 13bulan sahaja!

Jika anda benar-benar@betul-betul FOLLOW & DUPLICATE sistem YES ini.

Melalui progran sistem YES ini, anda akan dapat lg  5 TAWARAN INCENTIF YANG HEBAT daripada shaklee yang mula register sebagai ahli shaklee start dari bulan Mei 2015 sehingga bulan Pktober 2015! 

5 TAWARAN INCENTIF yang HEBAT adalah seperti berikut:

1.PERCUMA 1 Botol VITA-LEA Iron formula hanya untuk ahli baru SAHAJA!
Dengan incentif ini, syaratnya anda mesti membuat pembelian mana-mana satu produk shaklee serendah RM30 baru dapat PERCUMA 1 botol VITA-LEA iron formula tersebut.


2. YES RANK UP BONUS!
Dengan insentif ini, Setiap kali anda naik rank! Shaklee akan bayar anda!

Contohnya; bila anda naik rank supervisor, shaklee bayar insentif ini bulan pertama anda naik rank sebanyak RM200...

Kemudian, anda effective@maintain rank supervisor untuk bulan kedua, shaklee bayar anda RM500 lg.

Begitulah seterusnya, semakin tinggi rank anda naik, semakin banyak insentif rank shaklee bayar kat anda!

Ha..BEST bukan?

3.100% ENROLLMENT BONUS

Dengan insentif ini, bonus anda akan digandakan. 
Contohnya kalau bonus anda dapat RM200, Shaklee akan gandakan jadi RM400. Kalau bonus RM1000 shaklee gandakan jadi RM2000. kalau bonus RM2000 shaklee gandakan jadi RM3000
Syarat bagi insentif ini pula adalah seramai 6 orang enrollment minima dalam sebulan. Di samping itu, setiap enrollment mesti buat 100 uv. 
UV adalah nilai point terkumpul bagi setiap orang pengedar. Semakin banyak UV semakin banyak bonus yang boleh dijana.
Jadi dengan enrollment sahaja anda boleh dapat bonus minima RM5000 setiap orang.
4.YES WELLNESS PACK!


Dengan insentif ini, setiap pembelian daripada PAKEJ YES ini anda akan dapat  produk-produk yang lebih MURAH diskaun sebanyak 5% bagi setiap produk dalam PAKEJ tersebut dengan mendapat UV@POINTS yang lebih BANYAK!

5.MATCHING BONUS!

Dengan insentif ini, Matching bonus ini untuk ahli baruPendapatan tunai bulanan extra 10% sehingga 50% setiap bulan selama 13 bulan. Jika bonus anda
RM500 hingga RM649, Shaklee akan membayar tambahan sebanyak 10% lagi.
Semakin banyak bonus anda, semakin tinggi peratus yang Shaklee akan bayar
Contohnya katalah  anda layak menerima hadiah tunai RM700, tetapi melalui program YES 
Shaklee bayar anda RM700 + 100% iaitu bersamaan RM1400 pada bulan ini.

Contoh kedua :

Bulan Mei , jika anda layak menerima pendapatan tunai sebanyak RM1000, tetapi 

melalui program YES ini Shaklee akan membayar anda RM1500 pada bulan ini.



Ha...beruntung & bertuah x anda?..BEST ke x BEST?...

Apa tunggu lagi?..tawaran depan MATA!..
Lagi rugiii anda lepaskan peluang ini!

Mesti anda rasa tidak percaya kita dalam masa 1 tahun 1 bulan sahaja tiba-tiba anda jadi JUTAWAN MUDA...

Mudah sahaja..hanya dengan HANDPHONE...LAPTOP...sahaja anda mampu buat bisnes & JADI JUTAWAN!

Dalam keadaan Matawang Ringgit Malaysia jatuh...banyak syarikat gulung tikar...& banyak syarikat kurangkan kos...shaklee berusaha nak gandakan pendapatan anda yang sertai Program YES ini.

Program YES ini akan berakhir pada mei 2016..dalam tempoh 1 tahun ini macam-macam boleh anda buat! Anda boleh pulun  sehabis baik dalam tempoh 1 tahun ini.

Bagi siapa yang ingin menyahut cabaran dalam program YES ini..proses jadi JUTAWAN dalam tempoh masa lebih 1 tahun 1 bulan...

Jangan segan-segan hubungi saya;
Noriah Ibrahim: 019-3039690

in syaa Allah saya akan latih & train anda sebaik mungkin!

Terima kasih kerana sudi membaca abis entry blog saya kali ini😊..
Moga usaha murni anda & saya membuahkan hasil yang baik & bermanfaat untuk semua😄

Sehingga berjumpa lg di next entry..


Continue Reading

Wednesday, 11 February 2015

Khasiat Kesihatan Asid Lemak Omega 3

Teks:Si Bunga Tulip(Noriah Ibrahim)
FB:Noriah Ibrahim
FB Page :UmmiHealthy

Apa khabar semua?. Harap semua sihat2 selalu ye:-)
Hari ini saya nak berkongsi tentang " Faedah@Kebaikan Kesihatan Asid Lemak Omega-3".
Asid Docosahexaenoic(DHA) dan asid eicosapentaenoic(EPA)  ialah asid omega-3 utama yang tubuh gunakan untuk proses-proses tubuh.  Ia didokumenkan dengan baik yang kuantiti EPA dan DHA yang mencukupi didalam diet dapat membantu:

1.Galakkan Jantung Yang Sihat
-» Menyokong peredaran darah yang sihat
-» Mengekalkan tahap normal,  triglycerida yang sihat
-» Mengekalkan fungsi kardiovaskular yang sihat

2. Galakkan Kesihatan Mata dan Kognitif
-» Perkembangan dan penyelenggaraan normal bagi otak,  mata dan sistem
-» Perkembangan kognitif normal pada kanak-kanak
-» Menyokong pembangunan sel-sel otak bayi dan penglihatan.

3. Mengurangkan Peradangan
-» Mengurangkan keradangan sendi dan kesakitan
-» Meningkatkan kelenturan sendi

Jadi,   kita sudah tahu faedah@kebaikan Asid lemak Omega-3 dalam membantu kesihatan tubuh badan kita,  sekarang kita nak tahu

4.Bagaimana Untuk Memilih Omega-3 yang Terbaik?
Menurut Persatuan Jantung Amerika,  jenis ikan tertentu boleh mengandungi paras raksa tinggi,  PCBs, dioksina,  dan pencemar alam lain.  
Maka,  ia amat penting memilih minyak ikan omega-3 yang melalui satu proses penapisan yang ketat,  termasuk proses penyulingan molekul bagi menyingkirkan bahan-bahan cemar berpotensi dan memastikan ketulenan dan keselamatannya.

Jom kita tengok "Shaklee Omega Guard"  pulak.. adakah ia mempunyai ciri-ciri yang sama dengan Persatuan Jantung Amerika beritahu seperti di atas. Cara memilih omega-3 terbaik?

Omega Guard  adalah suplemen diet yang mengandungi minyak ikan. Ia dibuat dengan proses proprietari penyulingan molekul pelbagai peringkat untuk ketulenan dan kepekatan minyak ikan yang tinggi.  Setiap hidangan Omega Guard memberikan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA

5.Mengapa Memilih Shaklee Omega Guard?
Shaklee Omega Guard memberi lebih EPA dan DHA bagi setiap hidangan berbanding jenama pilihan lain.
Perbezaan Omega Guard shaklee dengan Jenama-jenama lain


Oleh sebab itu,  jadilah Pengguna yang bijak dalam memilih suplemen kesihatan untuk kita sendiri dan keluarga tercinta kita :-) 

Jika perlukan maklumat lanjut berkaitan Omega Guard Shaklee,  anda boleh hubungi saya@whatsapp saya di nombor 019-3039690
(Khidmat nasihat percuma sepanjang pengambilan) 
Continue Reading

Tuesday, 27 January 2015

Siapa SHAKLEE?

teks: Si bunga tulip (Noriah Ibrahim)

Bismillah... walhamdulillah..
Assalamu'alaikum & salam sejahtera..

Mesti  ramai yang masih tertanya-tanya &  ingin mengetahui SIAPA SHAKLEE?...
di blog saya ni.. saya nak kenalkanlah... anda dengan SHAKLEE. Kenapa saya yg perlu kenalkan kepada anda?... &  kenapa bukan SHAKLEE sendiri yang kenalkan diri mereka pada anda?... ha.. ni istimewanya SHAKLEE... jap lg saya citer.

JOM KENALI SHAKLEE..

Di Shaklee,  kami percaya alam memegang jawapan kepada kehidupan yang panjang,  sihat &  produktif.

kisah kami bermula hampir 60 tahun yang lalu dengan Dr Forrest C.  Shaklee,  yang mana falsafahnya adalah "Hidup Berharmoni dengan Alam & didorong oleh pergerakan berterusan untuk membantu manusia hidup bahagia dan sihat.

Hari ini,  kami adalah syarikat supplemen semulajadi NOMBOR 1 Di Amerika Syarikat,  dengan pejabat-pejabat di seluruh dunia,  dan pakar-pakar utama dalam penyelidikan pemakanan.Kami berusaha lebih kuat & menjangkau di luar standard industri setiap hari untuk memastikan bahawa produk kami sentiasa selamat,  Sentiasa Berfungsi &  sentiasa mesra alam. 

Selain menguji ramuan baru untuk lebih 350 bahan cemar berbahaya,  kami menjalankan lebih 100, 000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan setinggi mungkin. Kami juga telah melabur lebih 250juta dolar dalam ujian klinikal,  penyelidikan &  pembangunan dan disokong lebih 100 kertas saintifik termasuk ujian pwrtama kali dibuat selama 20tahun iaitu Kajian Landmark (LANDMARK STUDY), yang disiarkan dalam Jurnal Pemakanan dan banyak lagi,  kami telah membantu 7 dari 25 pengembaraan yang tercatat dalam Time-Life®Books' 25 Greatest Adventures of All Time.

Selain itu,  kamj juga menawarkan peluang untuk sssiapa sahaja untuk  mendapat pendapatan tambahan dengan berkongsi produk kami.  Setakat ini,  kami telah membayar lebih daripada US$6 billion dalam bentuk komisyen kepada pengedar-pengedar kami., dan kami telah menjemput anda untuk mengalami faedah-faedah memiliki perniagaan SHAKLEE anda sendiri.
(sumber:buku Panduan Nutrisi)

Jadi,  sayalah sebahagian keluarga SHAKLEE( Shaklee independent distributor) yang jadi perantara yang bertanggungjawab kenalkan anda dgn SHAKLEE dgn lebih dekat lagi. Pepatah melayu ada mengatakan "Tak kenal Maka tak cinta".. sambungan.. pepatah yang saya cipta sendiri" bila dah kenal,  berkali2 akan jatuh cinta". hehe... ni betul tau.. saya tak tipu anda..

bila anda sudah jatuh cinta dgn SHAKLEE &  nak jadi sebahagian keluarga SHAKLEE..BERSAMA-SAMA saya.. anda boleh hubungi@whatsapp saya di nombor 019-3039690.






bila anda sudah jatuh cinta dgn SHAKLEE &  nak jadi sebahagian keluarga SHAKLEE..BERSAMA-SAMA saya.. anda boleh hubungi@whatsapp saya di nombor 019-3039690.

Continue Reading

Saturday, 24 January 2015

Jom Kenali Pengasas Shaklee & Sejarah Shaklee

Teks: Si bunga tulip(Noriah Ibrahim) 


Bagi siapa yang belum mengenali @mengetahui siapa pengasas produk shaklee.,Ini saya kenalkan DR Forrest C Shaklee & sejarah hidupnya. 

Minat Dr Shaklee dalam kesihatan bermula kerana penyakit zaman kanak-kanaknya. Beliau merupakan seorang pesakit batuk kering (TIBI) sejak kecil & kanser...sangat2 kagum dgn beliau..kerana beliua tidak bergantung pada hospital @  ubat-ubatan.

Apa xnya di saat itu org ckp pesakit kanser xkan hidup lama..tetapi dia sendiri dengan tegas  & yakin bahawa dia boleh & mampu hidup lama..lebih 100thn usianya...sebab rawatan beliau adalah rehat yg cukup,  makanan berkhasiat &  menghabiskan waktu di luar,  di kawasan luar Iowa...untuk beliau back to nature..kembali ke alam semulajadi..(hidup harmoni dgn alam) beliau tutup klinik..& balik kg..mkn makanan organik yg di tanam sendiri seperti buah-buahan & sayur sayuran..dia cipta "ubat untuk dia sendiri" skarg lebih dikenali sebagai "supplement". 

Minat Dr Shaklee dalam kesihatan yang optimum, membawa beliau dari lapangan,  ke makmal & bilik peperiksaan. Beliau percaya bahawa dari pemakanan yg baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan & kesejahteraan. Sentiasa mencuba,  Dr shaklee membangunkan teknik untyk mengekstrak nutrien dari makanan. 

"Vitalize mineral" telah diperkenalkan pada tahun 1915 yang pertama di dunia. Sekarang lebih dikenali sebagai "VITALEA IRON FORMULA" (skarg 2015lebih 100thn usia VITALEA tersebut). sebelym konsep vitamin telah difahami sepenuhnya. 

Lepas tu beliau tidak letak "supplement" beliau kat kedai@ klinik beliau tetapi beliau menyusuh orang jual  "agent" dlm masa yg sama beliau bantu org tambah pendapatan skali..
Sebenarnya banyak sangat tentang shaklee ni yg saya sangat kagumi bukan sahaja sebab pengasasnya tetapi juga sebab falsafahnya, syarikatnya,  produk2nya & Marketing plannya.
setakat ini dulu saya share... nnti sambung di episod lain plak ye. share banyak2 muak juga.. betul x?.. 
 
Di bawah ni saya share gambar  Vitalize mineral pertama yg diciptakan oleh beliau.

Dibawah ini gambar VITALEA IRON FORMULA Sekarang yg usianya 100tahun (1915-2015)
Continue Reading

Friday, 23 January 2015

Kelas Asas Jutawan Best Bersama Kak Cery di Faizworld training centre

Bismillah.. walhamdulillah...
Teks:Si bunga tulip (Noriah Ibrahim) 

Apa khabar semua?.. harap semuanya baik2 sahaja. Sebenarnya sudah agak lama saya x mencoretkan sesuatu di blog ini... akan tetapi hari ini saya sangat-sangat teruja nak kongsi@share bersama2 anda semua kenapa saya begitu seronok buat bisnes SHAKLEE ni..

Saya seronok buat bisnes ni sebab semalam untuk kali yang pertama saya buat biz shaklee, saya join kelas ASAS JUTAWAN (asas buat biz ni)... bersama mentor yang sangat saya kagumi & hormati iaitu upline atas2 saya Kak Cery MamaFaiz. Sebelum ni saya hanya diajar 100%online...melalui facebook group, whatsapp group, Telegram group sahaja.

Semalam alhamdulillah dapat sertai kelas yang sangat best & penuh dengan ilmu & aura berkaitan dengan bisnes SHAKLEE. Antara yang paling suka jugak bisnes: ni ialah bisnes mesra keluarga. Anak2 boleh bawak bersama & ada bilik permainan kecil untuk mereka (mini playroom). Cuba anda gtau saya.. bisnes apa yg boleh bawak anak ke event2 besarnya selain SHAKLEE? 

Di sini saya kongsikan gambar sekitar kelas tersebut.


bergambar bersama my super duper mentor Presidential Master Cery



kelas asas tersebut

Mini playroom untuk kanak-kanak


Berminat nak bersama2 saya realisikan impian masing2 dengan Bisnes ini?... saya yakin anda pasti tidak akan menyesal... 

Anda boleh hubungi@whatsapp saya di no 019-3039690

Continue Reading