Tuesday, 22 January 2013

Assalamu'alaikum/hai...

Dah seminggu Ummihealthy x update blog :-)

Apa khabar pembaca blog ummihealthy? sihat??..tentulah pembaca blog ummihealthy sihat selalu kan??..sbb hanya yang pentingkan kesihatan dan kecantikan sahaja yang sudi singgah di sini kan???
Am I right??? :-) (anda yang jawab sendiri :-))

k,lah..harini saya nak share citer saya dgn menggunakan bahasa yang simple & mudah jer..hehe..sebelum ni mcm skema jer saya..hehe..

Macan ni kisahnya..tahun lepaslah..penghujung 2012..saya ada buat demo satu produk kesihatan ni..masa pegi buat demo tu, saya bawaklah anak2 saya bersama adik saya skali. Adik saya tu..saya bawak tuk jadi baby sitter tuk anak2 sayalah sebab saya kan nak buat demo..klu xder adik saya masa tu..xboleh saya nak buat demo..pakai demo anak2 saja jerlah...hehe.selepas selesai demo..adalah sesi makan2 kan..masa duk makan, adik saya ni datanglah bawak anak2 saya..bagi kat saya..sbb anak saya yang kecil tu, memang fully breastfeed. Maklumlah..lama mamanya buat demo sampai anak saya tu dah lapar sangat dah..lagipun anak saya ni tak mahu langsung hisap susu dlm botol. tu susah skit..if nak travel :-)..hehe..asyik nak melekap kat badan jer :-)..tapi xper..sebenarnya saya suka dan ber syukur sangat sebab anak kedua saya ni ingin fully breastfeed.

Sebenarnya ada story di sebalik kenapa saya cakap macam tu..storynya anak saya yang sulung tidak mahu langsung breasfeed kat badan saya..huhu..masa tu sedih sgt2 (kita citer lain ye :-))..sambung citer tadi...masa saya duk makan-makan tu..adik saya citerlah..kak, ada sorang hamba Allah tu perempuanlah..sebaya adik saya lebih kurang...dia cakap macam ni "ingatkan x kawin lg..rupa-rupanya..anak dah dua..nampak mudalah kakak awak tu :-)"..hehe..bila saya dengar adik saya cakap ada orang cakap saya awet muda..apa lagi..sukalah saya..hehe..sape x suka kalau ada orang cakap kita awet muda kan??? anda pun sukakan??..hehe..alhamdulillah..awet muda tu semuanya pemberian Allah..hanya dengan izinnya..saya awet muda...yang penting kita ikhtiar menjaga kesihatan kita dengan baik.

Saya rasa antara faktor yang menyumbang kepada keawet mudaan saya (hehe..boleh x cakap macam tu??....belasah jerlah..hehe)..ialah..saya mengambil vitamin & protein shaklee..asalnya untuk breastfeeding (banyakkan susu)..tetapi..istimewanya shaklee...dalam masa yang sama..ia mencantikkan kulit kita jugak termasuk mencerahkan kulit, menjadikan kulit licin dan melawaskan pembuangan...nak tahu x produk apa yang saya amik????....saya amik ESP(soy protein & Alfalfa)...dan akan mengambil collagen + zink + vitamin C & vitamin E..semuanya untuk kesihatan dalaman dan luaran saya :-)

Bagi saya "Health is Wealth & juga Health is Beauty"...if anda "Bijak Memilih, Sihat Sekeluarga, Produktiviti akan Meningkat"..betul x?

JOM sama2 kita sihat :-)

k,lah..saya stop sini dulu..next time saya share benda lain plak :-)
Continue Reading

Sunday, 6 January 2013

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET


Assalamu'alaikum...

pembaca blog yang saya sayangi dan kasihi :-)

Terima kasih kerana sudi bertandang/menjengah dan meluangkan masa anda dengan membaca info di sini untuk menambah ilmu pengetahuan...sama2 kita mendapat manfaat dengan berkongsi benda yang baik..in syaa Allah :-)

oh ya..saya xpernah pun nak kenalkan diri saya kan?..hehe..lupa.

Sepatutnya..jika kita ingin berukhuwwah/bersahabat..perkara pertama kita nak kenal mesti tanya nama dulukan?...sbb kalau tak tanya nama..alangkah ruginya ..kita..dan perkenalan itu juga jd singkat (maksudnya sampi situ jer..pastu habis)..kenapa rugi???..sbb manusia itu mati meningalkan nama kan?..dgn nama kita akan cepat ingat seseorg tu betul x:-)

Jadi, saya nak kenalkan diri saya dulu :-)
 
Saya Noriah Ibrahim...contact no: 019-3039690.Pengedar SHAKLEE yang SAH..bernombor ID: 888324..ONLINE & OFFLINE..penghantaran ke seluruh MALAYSIA termasuk SABAH & SARAWAK..Cash on Delivery (COD) area SEREMBAN,SENAWANG &SEREMBAN 2...saya siap sedia membantu ANDA yang ingin MEMPERBAIKI KESIHATAN DALAMAN & LUARAN....SEMESTINYA DENGAN SUPPLEMENT jenama SHAKLEE (100% NATURAL/SEMULAJADI)

 Bersama2 Shaklee saya juga bersedia membantu anda yg ingin ANGGUN LANGSING..KEKAL MENAWAN seperti wanita2 cantik lain.."

Kebetulan bulan JANUARI 2013 ni PROMOSI produk SHAKLEE "ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)...

Jadi, bolehla saya berkongsi cerita tentang AJHT ni kan?..if anda xnak beli pun xper..jadikan info/maklumat ini sebagai ilmu tambahan yang dapat memberi manfaat kpd kita semua satu hari nanti/boleh membantu orang lain..in syaa Allah..amin3.


AJHT ni mengandungi bahan2 seperti:
1.Ekstrak  Boswellia
2.Vitamin C
3.Zink, Tembaga & Mangan
4.Formula sayur-sayuran
5.bebas Condroitin

1.Ekstrak Boswellia: 
-Digunakan secara traditional dalam perubatan ayurvedic (>5000 thn) untuk merawat osteoarthritis & rheomatoid arthritis
-Mempunyai AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswellic Asid)-iaitu asid Boswellia yang paling berkesan-berfungsi sebagai agent-anti radang semulajadi & Menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi

2.vitamin C:
-Merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

3.Zink, Tembaga & Mangan:
-merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

4.Formula sayur-sayuran:
-Berasaskan sayur-sayuran
 
5.Bebas Kondroitin:
- tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:
1. Menyokong keselesaan sendi
2. Memelihara tisu penyambung yang sihat
3. Meningkatkan kesan kusyen

Siapa yang perlu mengambil suplemen AJHT ini?
Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Untuk Hasil yang lebih baik, boleh diambil bersama Ostematrix (kaya kalsium-untuk tulang)-sendi dan tulang saling memerlukan antara satu sama lain...ibarat "isi dengan kuku"..Ada customer saya menghadiahkan kepada kedua ibu bapa..sebab nilainya sgt sikit kalau nak dibandingkan dengan kesihatan kedua ibu bapa lebih utama :-)
kalau anda ada budget lebih boleh tambah Collagen powder & Vivix..untuk hasil yang lebih optimum

Di bawah ini, saya ada lampir info jugak tentang AJHT yang diambil dpd majalah kesihatan dan disertakan dengan testimoni :-)

sekian..untuk kali ini :-)  

  
















Continue Reading