Tuesday, 2 September 2014

7 Tips & Rahsia Cantik Jelita Awet Muda

Teks: Si bunga tulip🌷Noriah Ibrahim😊

Assalamu'alaikum & hai😄

Lama sangat x meng update kan blog ni😊..

Hari ini saya nak share 7 tips & rahsia cantik jelita & awet muda dpd ustazah yg sgt saya kagumi & telah lama famous di TV & stesen2 Radio...ustazah tersebut x lain & x bukan ialah ustazah Norhafizah Musa😊..saya admire sgt ustazah ini😊

Ok sebelum saya share 7 tips ni..saya ambil sedikit cerita yg telah diceritakan oleh ustazah Norhafizah. Ustazah cerita betapa wanita arab mampu beranak ramai  walaupun usia dah cecah 40tahun kerana mereka telah amalkan makan makanan sunnah...

Sebab itu lepas bersalin beberapa hari luka bersalin mereka cepat pulih..kulit mereka licin, gebu & cantik.mereka juga boleh bersalin operate lebih dpd empat orang.Di Malaysia dulu,jika beranak 3 orang operate@cizer dah kena ikat rahim betul x?.

Sekarang dah bagi keloggaran boleh bereanak operate@sizer 4 orang.Itu pun jika melepasi syarat2 yg telah ditetapkan oleh kerajaan Malaysia.Betul x?.

Jadi kita mesti tertanya2..& sangat nak tahu apa yg mereka iaitu wanita arab amalkan ye..sampai mereka nampu beranak ramai2?..apa tipsnya? Apa rahsianya?

Ha..nilah yg ustazah Hafizah tanya sendiri doktor di sana & ustazah juga turut amalkan dlm kehidupan ustazah.6 tips ini telah diberikan oleh ustazah:

1.amalkan doa ini:
"Allahumma inni as aluka 'ilman naafi'aa"

"Warizqan waasi'aa"

"Wasyifaa an min kulli daa'"

2.amalkan minum 2 sudu pati delime

3.amalkan minum 1 sudu minyak zaitun

4.amalkan minum campuran dlm air suam (3/4gelas),1sudu madu+habbatussauda'(pill@biji)+minyak kelapa dara & beberapa helai za'faran

5.amalkan minun sikit khal( cuka kurma)

6.amalkan gigit sikit kulit kayu manis(ricih2 kecik2 kunyah😄👍)

7.kacip faatimah ( dlm bentuk pil,cari yg original bukan tiruan ye😄)

Ok..dah cukup 7 tips & rahsia cantik jelita & awet muda wanita arab(cleopatra😄

             Cantik x gambar ini?😄

Tetapi saya juga nak share shaklee jugak ada produk x kurang hebatnya...setanding dengan produk2..di atas..antaranya..

Alfalfa fungsinya lebih kurang sama macam kacip faatimah & manjakani sebagai perapat! 

yg istimewanya Alfalfa shaklee xder yg tiruan ye😄..semua original & telah terbukti & di uji secara klinikal ianya selamat, berkesan & semulajadi..

Alfalfa juga digunakan oleh wanita2 di Afrika sebagai tumbuhan yg membantu penghasilan susu badan yang banyak..
         Inilah  rupanya tablet Alfalfa


Selain Alfalfa produk untuk cantik jelita & Awet Muda adalah gabungan 3 produk ini..memang hasilnya memang owesome😄
Collagen powder+vita C+vivix...di buat juga dpd bahan2 semulajadi...& ianya selamat, serta berkesan😄

            Set cantik jelita & awet muda

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut tentang Alfalfa & set cantik jelita & awet muda ni...bolehlah anda hubungi saya@ wasap ke no: 019-3039690 ( Noriah)

P/s: Khidmat nasihat percuma diberikan😊


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...