Monday, 22 August 2016

NAK Jadi LEADER HEBAT mesti ADA ILMU

Teks: by Noriah Ibrahim

Assalamu'alaikum...

Alhamdulillah...rasa terpanggil untuk share dengan pembaca blog ambo apa yang ambo buat weekend lepas (sabtu 20/8/2016)

Sebagai salah seorang "leader" dalam bisnes shaklee...ambo terasa masih banyak lagi benda yang ambo perlu belajar untuk memantapkan lagi ilmu "coaching" buat anak cucu downline ambo dalam team ambo sendiri iaitu "ummihealthyfamilies".

Pada pagi Sabtu lepas ambo & geng shaklee ambo di bawah group Surijunior Master Farihah telah buat keputusan untuk pergi ke kelas "Intensive Coaching by Master Haji Roslan" Bertempat di "Shaklee Penang Branch" pada pukul 2petang hingga 6petang dengan menaiki sebuah keretapi komuter dari Arau ke Butterworth.



Pada pagi Sabtu tersebut, kami buat keputusan nak naik komuter pukul 10.44 pagi tetapi pagi itu kami nyaris-nyaris tertinggal komuter pukul 10.44pagi tersebut. Alhamdulillah Allah tolong mudahkan kami pada hari tersebut, kami sempat naik komuter pukul 10.44pagi & dijangka sampai di Butterworth pada pukul 12.30tengahari. Kalau kami tertinggal komuter pukul 10.44pagi...pasti kami sampai lewat di Butterworth & terkejar-kejar nanti.

Sampai pukul 12.30tengahari Sempatlah juga kami makan & solat dulu sebelum join kelas tersebut pukul 2petang. Oh ya lupa...hehe ambo gi kelas tersebut ditemani baby shaklee ambo umur 7 bulan. Ambo panggil "adik sweet"...adik sweetlah yang setia pergi mana2 bersama ambo sebab adik eksklusif BF & ambo plok tak simpan/buat EBM.

 

Dalam komuter Allah temukan dengan sorang adik ni untuk ambo  "share" tentang kebaikan #vitaminshaklee. Dia student uitm kampus Arau namanya Annisa. Annisa terus berminat nak cuba vitamin #bcomplex bulan september nnti in syaa Allah.

 

Nilah geng ambo yg ambo citer tadi Master Farihah ( yang bertudung putih bunga-bunga) super upline ambo & Kak Badrul Asiyah ( yang bertudung kelabu ), sideline ambo di bawah group Surijunior Master Farihah.

 

 

 

Seronok jugak gi program atau kelas naik komuter ni...hehe. Sebelum ni pergi dengan kereta jer. Dan jimat pun jimat. Tiket pergi balik hanya RM20 dari Arau ke Butterworh.
Jimat masa & tenaga jugak. Siap boleh rehat-rehat lagi..nak tidur pun boleh..hehe. Orang cakap di mana ada kemahuan di situ nampak jalannya kan?

Ni jadual komuter tersebut. sape yang nak naik komuter belah2 Perlis, Kedah & Penang boleh lah tengok dan rujuk jadual perjalanan komuter ni kan?

 

Kami sampai Butterworth dalam pukul 12.40 macam tu...sideline ambo, Haslin Nordin offer  nak  amik kami di stesen komuter tersebut. Sideline ambo ni memang dah bermastautin di Penang, Jadi mudah dia datang amik kami bawak kami pergi branch. Ha..inilah Haslin tu :-). Baik dia sanggup amik & hantar kami ke stesen komuter tau. Moga Murah rezeki Haslin.ameen.



Kami berprogram  lebih kurang 4jam. Sharing pengalaman dalam bisnes shaklee ni daripada 4 orang speaker hebat-hebat ni. Start daripada Master Noorlaila, lepas tu Presidential Master Haji Roslan, kemudian Master Norwina & Last Sekali daripada Master Farihah sendiri.



 
Ni Master Noorlaila

 
Ni presidential Master Haji Roslan

Ni Master Norwina

Ni Master Farihah (Super Upline ambo yang banyak ketuk ambo)

 
Ni sorang lagi upline ambo Master Nini Nisrin ( yang terlalu banyak ketuk ambo & berjasa kat ambo dalam bisnes shaklee)

Alhamdulillah...selama Ambo join kelas ni..adik sweet ni baik jer..syukur sangat-sangat..anak ambo ni duk baik..Ambo dapat FOKUS kelas ni 100%...alhamdulillah...banyak sangat ilmu yang dishare dalam kelas ini yang boleh saya "apply" kan dalam organisasi atau team ambo #ummihealthyfamilies nanti. 

New spirit...New planning...New Approach...in syaa Allah...New Leader is coming soon & effective leader & rank up will be built in syaa Allah..ameen


Oklah, setakat ini sahaja sharing ambo hari ini. Next entry yang lebih segar & menarik yang ambo nak share dengan anda semua yang setia membaca di blog ambo ni in syaa Allah...

Anda Berminat Nak Sertai Team ambo # ummihealthyfamilies atau nak order #vitaminshaklee dengan ambo?...boleh hubungi ambo di talian hotline ni.


Terima kasih :-) see u next entry k :-) 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...