Wednesday, 24 August 2016

KALSIUM OSTEMATRIX Buat My PREGNANCY JOURNEY OWESOME!

Teks: Noriah Ibrahim (Che Yah)

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera...

Harini C.Yah nak share pasal KALSIUM OSTEMATRIX yang sememangnya banyak sangat membantu C.Yah ketika waktu kehamilan anak yang ke-3 C.Yah. Memang OHSEM lah OSTEMATRIX ni. Sampai ke hari ini C.yah masih amik OSTEMATRIX ni.



Ostematrix ni bukan sekadar KALSIUM semata2 tau...ia KALSIUM yang LUAR BIASA khasiatnya & isi kandungan OSTEMATRIX ni selain KALSIUM salah satunya MAGNESIUM untuk membantu KALSIUM dapat diserap sepenuhnya( 100%) dalam badan kita. Sebab nilah ramai orang cari OSTEMATRIX ni.

C.Yah ambik OSTEMATRIX ni di trimester ke-2 kehamilan anak ke-3 C.Yah. Kesannya masyaAllah BERBEZA sangat-sangat semasa hamil anak pertama & kedua berbanding anak ke-3 ni. 

Dulu, masa C.Yah mengandung anak pertama & kedua, C.yah tak kenal lagi set hamil, bersalin & menyusu shaklee ni..sedih & kesian kan?

Masa hamil anak pertama & kedua C.yah lenguh sangat-sangat badan terutama di bahagian peha & betis. Sakit belakang & pinggang tak payah cakaplah..Allah saja yang tahu. Dengan sakit urat lagi & setiap kali bangun dari tidur mesti rasa nak cramp & tarik mengkarung banyak kali kena.huhu..terasa perit mengandung anak pertama & kedua masa tu. Nak mengurut jer tiap-tiap hari. Sebab tu gap 4 tahun anak ke-3 ni..hehe

Selepas 4 tahun, lepas C.Yah bersedia nak tambah anak lagi, pada bulan 5 tahun 2015,  C.Yah dapat tahu C.yah hamil..Ya Allah..Allah sahaja yang tahu betapa happy nya C.Yah nak dapat baby lagi..hehe..

Sebenarnya C.Yah teringin nak baby shaklee..kiki sebab ramai duk share baby shaklee ni sihat & kulit pun putih gebu & badan keras..senang pegang..kepala x lembik. Alhamdulillah..mengandung Anak-3 ni Allah makbulkan doa C.Yah nak baby shaklee jugak.

Memang start dari awal kehamilan C.Yah terus amik set hamil shaklee ( ESP+Vitalea iron formula+vitamin C+bcomplex) & masuk 3 bulan kehamilan baru C.Yah add on OSTEMATRIX. 

Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat dapat amik OSTEMATRIX ni sebab kesan dia masyaAllah boleh dikatakan lenguh-lenguh badan C.Yah dah tak rasa lenguh dah..lenguh di peha & betis pun hilang. Tiada lagi sakit pinggang & belakang. Tarik mengkarung & cramp dah tak menyerang dah masa hamil anak ke-3 ni.

Oh ye, masalah sembelit semasa hamil pun dah tak der. Dulu, Ya Allah sembelit..seram woo haha..sakit. Yang paling C.Yah syukur sangat-sangat dari awal kehamilan sampailah saat-saat nak bersalin C.Yah dapat solat berdiri..masa sarat pun mampu solat berdiri lagi malah sempat buat yang sunat lagi berdiri.
Betapa #vitaminshaklee ni dapat bantu C.Yah kekal sihat, cergas & cerdas sepanjang kehamilan anak-3 ni.

Malah di saat-saat nak bersalin dalam labour room pun C.Yah sempat amik OSTEMATRIX bersama BCOMPLEX untuk kurangkan rasa sakit semasa nak push baby tu & buat otot rasa relax tidak tegang. Alhamdulillah Allah bagi memang tidak rasa sakit & mudah sangat bersalin anak no-3 ni. Syukur Alhamdulillah...

That''s why C.yah nak habaq KALSIUM OSTEMATRIX ni mampu buat YOUR PREGNANCY JOURNEY pun OWESOME! In syaa Allah biiznillah..ameen

 
Ni gambar #babyshaklee C.Yah Nur 'Aliah Faqiehah, skarang usianya sudah 7bulan :-)
Alhamdulillah...baik, senang jaga & sihat!

Nanti C.yah citer masa berpantang dengan OSTEMATRIX ( Set Pantang ) & pasal BABYSHAKLEE #shakleeeffect kat baby pulak ye..in syaa Allah... di next entry...

Terima kasih kerana setia membaca sharing C.Yah :-)

Berminat nak order atau nak tahu lanjut pasal OSTEMATRIX, SET HAMIL, BERPANTANG & MENYUSU yang C.Yah amik..boleh contact di talian hotline C.Yah seperti di bawah ini :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...