Saturday 18 March 2023

Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia?


Assalamu'alaikum dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog #CheYahUHG. Alhamdulillah, biiznillah, Che yah baru sahaja selesai submit entry  task 1, week 2, iaitu Set Kurus Shaklee , terus dapat task 2, week 2, tajuknya Kenapa Shaklee Supplements Terbaik di Malaysia? 

Che yah nak share, sejak che yah kenal shaklee supplements 11 tahun lepas, iaitu pertengahan tahun 2012 sehingga sekarang tahun 2023, che yah dah tahu banyak tentang shaklee supplement. Semuanya sangat meyakinkan dan membuatkan che yah percaya tentang shaklee supplement ni. 

Di sini che yah listkan 7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik di Malaysia

1. Shaklee Supplements telah lalui Inovasi 100 tahun 

Komitmen Dr. Forrest C. Shaklee untuk membantu orang lain hidup lebih sihat bermula apabila beliau mencipta multivitamin pertama di Amerika Syarikat lebih 100 tahun yang lalu. Dalam membina legasi inovasi dan sainsnya, falsafah Living in Harmony with Nature® adalah tunjang jantung kepada semua yang kami lakukan.

Dari produk nutrisi dan kecantikan yang terbukti secara saintifik hingga ke kemampanan alam sekitar, kami telah membantu berjuta-juta orang hidup lebih sihat, lebih muda dan lebih puas dengan kehidupan. Dan kami boleh membuktikannya

“ Kami membuat produk yang lembut kepada alam sekitar dan tidak pernah membuat ujian ke atas haiwan. Saya tidak akan mencipta produk yang akan merosakkan satu sel tisu di dalam badan. ”


Dr. Forrest C. Shaklee
Pengasas, Shaklee Corporation.2. Banyak Keistimewaan Shaklee Supplements

Dalam membina legasi inovasi dan sainsnya, falsafah Living in Harmony with Nature® adalah tunjang kepada semua yang kami lakukan.

Kami komited untuk membuat produk dari bahan semula jadi yang asli.

  • Produk kami bebas daripada bahan tiruan dan bahan kimia yang berbahaya.
  • Produk kami mematuhi standard keselamatan tertinggi.
  • Produk kami lembut pada persekitaran.
  • Setiap satu daripada produk kami adalah bebas gluten.
  • Kami tidak pernah melakukan ujian ke atas haiwan dan kami bebas dari penganiayaan.

Dari produk nutrisi dan kecantikan yang terbukti secara saintifik hingga ke kemampanan alam sekitar, kami telah membantu berjuta-juta orang hidup lebih sihat, lebih muda dan lebih puas dengan kehidupan. Selamat. Terbukti. Berkesan.


SELAMAT

Komitmen Jangka Panjang Shaklee untuk Ketulenan, Keselamatan Dan Keberkesanan.
Di Shaklee, kami memusatkan perhatian kepada kualiti setiap produk kami. Walaupun pengeluar menjalankan ujian ini, apabila produk ini dihantar ke Shaklee, kami menjalankan ujian bebas kami sendiri. Shaklee mengendalikan lebih 100,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk memastikan kualiti dan potensi produk kami kepada anda.

PURITY


KETULENAN DAN KESELAMATAN TERJAMIN!
350

UJIAN KE ATAS SETIAP BAHAN BOTANI BARU UNTUK PENCEMARAN YANG BERBAHAYA, RACUN PEROSAK DAN SISA LAIN.


KUALITI DAN KEMUJARABAN TERJAMIN!
100,000+

JUMLAH UJIAN KAWALAN KUALITI SETIAP TAHUN YANG DILAKUKAN OLEH SHAKLEE.


ORGANIK
300+

3X LEBIH UJIAN TERHADAP RACUN PEROSAK DARI YANG DIPERLUKAN OLEH PHARMACOPEIA AMERIKA SYARIKAT.


TERBUKTI

Formula unik kami EKSLUSIF TERSEDIA dari Shaklee.
Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 paten dan yang sedang dipaten. Shaklee mempunyai lebih daripada 135 kajian klinikal, kertas saintifik, dan pembentangan, termasuk Kajian Landmark dan Kajian Telomere.

Lawati healthresource.Shaklee.com untuk keseluruhan kompendium penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

 

“ Kajian Landmark dan Telomere menunjukkan bahawa populasi Shaklee sangat sihat daripada populasi umum. ”

 

DR. ELIZABETH BLACKBURN
Pemenang Hadiah Nobel dalam Perubatan 2009


Dr. Blackburn mendapati bagaimana kromosom dilindungi oleh telomer dan enzim telomerase

BERKESAN

Atlet yang dikuasakan oleh Shaklee telah memenangi 137 pingat emas, perak, dan gangsa dalam perlawanan. Produk kami memberikan perbezaan dalam kehidupan berjuta-juta orang, dari atlet pasukan prestasi tulen kelas dunia Shaklee sehinggalah ke angkasawan NASA. Dan ia dibuktikan oleh orang seperti anda dan saya.


3. Hidup Tanpa Kompromi dengan Shaklee Supplements

Di Shaklee, kami percaya dalam menjalani kehidupan yang anda mahukan - tanpa kompromi. Kami menyediakan produk yang tulen, selamat, dan terbukti memberikan tubuh anda apa yang diperlukan untuk berkembang maju. Dan kami menyediakan peluang pendapatan yang dapat membantu anda menjalani hidup dengan istilah anda sendiri.

 

“ Misi kami adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik untuk semua orang. ”

 

Roger Barnett
Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation

HIDUP MUDA LEBIH LAMA
KEKAL MUDA, JELITA.

Kami diinspirasi oleh dengan visi pengasas dan pencipta multivitamin pertama di AS, Dr. Shaklee, dan falsafahnya untuk menghasilkan produk Living In Harmony with Nature®. Kami komited untuk menyediakan bahan-bahan yang paling tulen dan terbaik dari alam semula jadi dan menerapkan piawaian saintifik kami yang ketat untuk menghasilkan produk yang terbukti secara klinikal - memberikan anda Hasil Klinikal Tanpa Kompromi. Konsep kesejahteraan holistik ini telah membantu berjuta-juta orang hidup dan kelihatan lebih muda selama lebih dari 60 tahun.

Temui Perbezaan Shaklee dan Jalani Hidup Anda Tanpa Kompromi

SAYANGI HIDUP ANDA
Komuniti Shaklee kami telah terbukti menjadi salah satu daripada penduduk yang paling sihat di dunia. Kami juga menawarkan peluang perniagaan yang mengubah kehidupan yang dibina dengan berkongsi produk kami yang mengubah hidup. Anda akan mempunyai kebebasan untuk mengerjakan perniagaan anda dan memperoleh pendapatan pada bila-bila masa dan di mana sahaja yang anda pilih, semuanya semasa menjalani kehidupan yang anda cintai.


4. Kajian Landmark (The Landmark Study)

Kajian Landmark, diketuai oleh penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of California, Berkeley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka panjang pelbagai suplemen. Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomarker yang lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee.

Ketahui lebih lanjut:
Nutrition JournalBaca Jurnal Penuh

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang menggunakan makanan tambahan Shaklee mempunyai biomaker kesihatan utama yang lebih baik berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil makanan tambahan.

Hasilnya sangat menakjubkan!
Kajian klinikal memerlukan para peserta menjalani pengambilan darah untuk memeriksa biomarker kesihatan utama. Oleh itu, kajian menunjukkan bahawa pengguna suplemen jangka panjang Shaklee menunjukkan peningkatan dalam kesihatan mereka.

5. Kajian Telemore (The Telomere Study)

Idea utama di sini: Mengekalkan telomere dari pemendekan boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih lama dan sihat.

Ahli Lembaga Penasihat Saintifik Shaklee Dr. Elizabeth Blackburn adalah Pemenang Hadiah Nobel dalam Perubatan dan dianggap sebagai individu terpenting dalam sains telomere. Kami telah bekerjasama dengan Dr. Blackburn dan terbukti bahawa menggunakan makanan tambahan Shaklee untuk jangka panjang menyebabkan penurunan kadar kependekan telomere sebanyak 40% di kalangan umur orang dewasa berbanding dengan kumpulan kawalan yang sihat.


“ Saya tidak fikir saya pernah melihat sampel dewasa yang sihat dari itu; mungkin suplemen Shaklee melindungi mereka dari kesan biasa peningkatan umur, obesiti dan tekanan. ”

DR. ELISSA EPEL
Profesor di Jabatan Psikiatri, di University of California.

40% LEBIH RENDAH
PENGGUNA SHAKLEE MENYEBABKAN PENURUNAN KADAR KEPENDEKAN TELEMORE SEBANYAK 40%

TERBUKTI SECARA KLINIKAL ANDA BOLEH HIDUP MUDA LEBIH LAMA.

Kajian Telomere menunjukkan bahawa Pengguna Shaklee nyata sekali mempunyai Telomere yang lebih panjang.Pengguna Shaklee untuk jangka panjang menyebabkan penurunan kadar kependekan telomere sebanyak 40% di kalangan umur orang dewasa dan nyata sekali mempunyai telemore yang lebih panjang pada kumpulan umur 50an, 60an, dan 70an berbanding dengan kumpulan kawalan yang sihat.*

Telomeres adalah penutup perlindungan hujung yang melindungi kromosom dalam sel. Semakin kita berumur, telomer tumbuh lebih pendek, dan telomer yang lebih panjang dikaitkan dengan kesihatan yang lebih baik.


*Dalam kajian klinikal awal, pengguna Shaklee yang mengambil Vivix dan makanan tambahan Shaklee yang lain mempunyai kadar pengurangan telomere 40% di seluruh julat usia dewasa, berbanding kumpulan kawalan yang sihat.

Baca Jurnal Penuh

6. Berdamai dengan Alam

“ Ikuti Undang-undang Alam dan anda tidak akan pernah salah. ”

 

Dr. Forrest C. Shaklee
Pengasas, Shaklee Corporation

Bukan sahaja kami adalah syarikat pertama yang mengimbangi sepenuhnya pengeluaran karbon kami untuk tidak meninggalkan jejak di bumi, kami telah menanam lebih daripada 1 juta pokok di seluruh dunia dengan mendiang Dr Wangari Maathai, pemenang Nobel pertama yang diiktiraf untuk kerja-kerja alam sekitar.


Ibu Pejabat Korporat Shaklee di Pleasanton, California direka oleh Gensler San Francisco dan dibina menggunakan bahan binaan kekal lama. Reka bentuknya dipuji untuk pencahayaan optimum pada siang hari, orientasi tapak pintar dan penggunaan sistem pengedaran udara di bawah lantai, yang selanjutnya menyumbang kepada kecekapan tenaga dan kualiti udara dalaman.

7. Malaysia’s Trusted Brand Gold Award In Vitamins & Health Supplements
Shaklee berbangga kerana telah diundi oleh pengguna sebagai salah satu Trusted Brand Malaysia selama 2 tahun berturut-turut, berdasarkan tinjauan tahunan oleh Reader’s Digest Malaysia.

Shaklee Menang Trusted Brand

Membawa Kesejahteraan Sebenar Kepada Dunia

Diilhamkan oleh alam semula jadi dan dibuktikan oleh sains, kami komited untuk membangunkan produk dan penyelesaian yang diperlukan oleh orang ramai untuk menjalani kehidupan yang paling sihat.

Menjaga Kesihatan Rakyat Malaysia Selama Lebih 25 Tahun

Dr. Shaklee mencipta multivitamin pertama pada tahun 1956. Sejak itu, kami telah mengembangkan legasi inovasi beliau untuk menjadikan sesuatu yang sihat dan rakyat Malaysia menyukainya.

Apa kata mereka

"Misi kami adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik untuk semua orang."

Roger Barnett
Shaklee Chairman and Chief Executive Officer

Selepas sahabat pembaca blog che yah UHG dah tahu 7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik di Malaysia, mesti sahabat dah betul-betul percaya dan yakin dengan shaklee supplement kan? Jom sahabat! bertukar kepada jenama shaklee akan mengubah hidup sahabat 350 darjah lebih sihat dalam jangka masa yang panjang dan kehidupan lebih baik. 

Nak join shaklee bersama team UHG che yah? Klik link ini

#CheYahUHG
#UHG
#blogmegashaklee
#shakleethrive2023 
#shakleethriumph2023 

Follow Facebook Che Yah UHG klik link ini
Follow Tik Tok Che Yah UHG klik link ini


No comments:

Post a Comment