Friday, 2 November 2012

Assalamu'alaikum/ hai

pembaca blog yang saya kasihi....ni..sambungan citer saya...

 Macam mana saya terus terlintas supplement SHAKLEE & bukan produk jenama lain???.

Sebenarnya macam ni, sebelum ni, masa saya study di Uitm Shah Alam dulu, saya pernah amik B-complex SHAKLEE ini untuk tambahkan tenaga sebab masa study dulu saya sering rasa penat, letih dan tidak bertenaga. Masa tu ada seorang sahabat saya ni menyuruh saya mencuba vitamin suplemen B-complex ini. Selepas saya amik B-complex..saya rasa ada perubahannya..saya kekal bertenaga sepanjang hari. Lepas habis study..saya dah tak amik B-complex ni lagi. Oleh sebab sebelum ni saya dah rasa produk SHAKLEE dan saya puas hati...sebab itulah saya dah tak nampak jenama lain dah untuk amik suplemen melainkan SHAKLEE...masa dulu tu, saya tak ambil tahu pun adakah vitamin yang saya amik tu..SELAMAT atau TIDAK???..

Tetapi, selepas saya mengkaji..saya dapati vitamin SHAKLEE adalah SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI..berdasarkan SYARIKATnya yang lama bertapak lebih 50 tahun dan SHAKLEE telah membelanjakan BERJUTA2 RINGGIT...bagi menjalani satu2 ujian klinikal terhadap produknya..dan SHAKLEE juga menjadi syarikat pelopor kepada PENJAGAAN ALAM SEKITAR...
( tidak pernah menjalankan apa2 ujian klinikal terhadap binatang)

Kembali kepada citer asal saya...

Kenapa ALFAFA jadi my favourite choice & Secara tidak langsung Menjadi Independent Distributor???

 Saya ni merupakan suri rumah sepenuh masa, tetapi yang educated lah kan sebab, saya ada Degree In Food Technology dari Uitm Shah Alam...memilih untuk tidak bekerja kerana ingin melihat anak2 membesar didalam jagaan saya sendiri...dan memandangkan macam-macam citer yang saya dengar tentang nurseri kanak-kanak ni, jadi saya amik keputusan untuk tidak bekerja sehingga anak-anak saya bersekolah.

BIla dah jadi suri rumah ni, harapkan gaji suami 100% cukup2 untuk kami makan dan beli keperluan anak-beranak jer..nak beli benda sampingan lain kena fikir dua tiga kali...so, nak beli suplemen tuk milk booster bagi anak kenyang dalam bulan puasa...terpaksalah amik yang budjet rendah (ciput jer..hehe). Walaupun dalam set cadangan Breastfeeding tu ada ESP+VItalea+B-complex+vitamin C+Alfafa+ostematrix...saya hanya amik FULL PACK ALFAFA sahaja kerana alfafa tu salah satu fungsinya adalah tuk MILK BOOSTER...yang lain2 tu..untuk protein, tenaga, zat besi,antibodi, kalsium dan banyak lagilah kelebihannya...
 bajet tak derlah katakan...tapi hasilnya xsamalah dengan yang set tu..maksudnya yang set tu lagi bagus...hehe

Jadi,sepanjang bulan puasa tu, saya amiklah ALFAFA ni secara consistant..dan alhamdulillah, susu yang terhasil mencukupi untuk keperluan anak saya masa tu...lepas sebulan tu, saya juga perasan banyak perubahan pada diri saya selepas saya mengambil ALFAFA ini...antaranya, masalah sembelit saya sudah hilang, selera makan saya sudah berkurangan sebab alfafa ni bagi saya kenyang lama jugak..jadi berat saya berkurang..nilah yang saya suka..hehe..ALFAFA boleh turunkan berat badan dengan dia detox jer...hehe...shape pun cantik!!!..wah!!!. sebelum tu, hampir2 saya nak beli SDII  tuk turunkan berat badan saya. Tapi, xjadi..sebab dah turun. Bermula dari saat itulah saya jatuh cinta dengan ALFAFA Ni...hehe dan disebabkan ALFAFA nilah saya terbuka hati untuk join biz SHAKLEE ni...

Haa..mungkin anda tertanya2...macam mana saya boleh join biz ni..dengan modal pun x ada..jeng2...tunggu..to be continue...



>>>enjoy your reading & keep smiling :-)...
...Sudah berminat dengan ALFAFA shaklee???..tgh promo ni..PM/sms saya 0193039690 tuk dapatkan cepat feedback..& boleh kita sembang2('',)..

peace no war :-)










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...